Peder Aaserud Eikeland

Fotograf

Hei, jeg heter Peder. Jeg er en av fotografene på Veggbilder.no, og i tillegg eier, daglig leder, kundeservice og et uttall andre roller i Veggbilder AS. Veggbilder.no startet som et lite hobbyprosjekt og har utviklet seg gradvis, til å bli blant de ledende i Norge på å formidle fotokunst fra norske fotografer til folk flest.

Født og oppvokst på Kolbotn, og bor nå på Tåsen in Oslo med samboer og barn. Jeg har vokst opp med et nært forhold til naturen, gjennom turer i skogen og ferier på hytta. Økende reiselyst har gjort at også urbane bilder har blitt noe jeg synes er veldig spennende.

Motivene mine er for det meste natur og urbant, fra store landskap og skylines til makrobilder og gatefoto. Jakten på motiver, lys og komposisjoner er like spennende i byen som på fjellet. Å vandre ute langs gatene i en ny by, en tidlig morgen når lyset er fint, før folk flest har kommet seg ut, er fascinerende og gjør det verdt å komme seg tidlig ut av hotellsengen. Like så den fantastiske følelsen man får på fjellet av vakker natur som stadig endrer seg med lys og vær, som når lyset bryter gjennom mørke skyerog landskapet plutselig blir et vakkert maleri. Jeg liker å jobbe med bildene for å forsterke detaljene, stemningen og fokusere på deler av bildet. Bildene mine er ikke dokumentariske, men heller tolkninger av det jeg så eller forestilte meg.

Jeg jobber ellers som interaksjonsdesigner i et IT konsulent selskap 4 dager i uken, som er givende jobb hvor man får fokusere på å lage gode opplevelser i møtet mellom teknologi og mennesker. Men på mandager får jeg bruke tiden min på Veggbilder.no, fotografering og skape nye bilder.

Mine favorittbilder

Mine nyeste bilder