Hva er fotokunst

Eventyrlig oppussing fotokunst

Fotokunst er stadig populært i interiørtrendene. Gjennom samarbeidet med Eventyrlig oppussing og Halvor Bakke har vi fått lov til å bidra inn i en lang rekke av deres inspirerende hytte-oppussingsprosjekter. Halvor sitt øye for å skape og kombinere interiør detaljer som fungerer sammen har gjort at han har fått frem i mange av de flotte fuglebildene våre fotografer har hatt lenge og gjort de til bestselgere og gode eksempler på hva fotokunst kan være i 2021.

Hva skiller fotokunst fra bildene du ser hver dag i sosiale medier?

Mye bilder KAN være fotokunst. Det handler mye om intensjon og gjennomføring.

Hva prøvde fotografen å formidle med bildet? Hvilken følelse vekker bildet hos deg? Fotokunst til veggen kan være så mangt, og hvilke bilder som passer inn hos deg avhenger nettopp av din personlighet og personlige stil, og hvilke interiørvalg du har gjort tidligere. Hvilket rom du skal innrede er også viktig å reflektere over. I stua kan man gjerne ha litt mer intense bildet enn på feks soverommet. Skal du finne bilder til et kontor, en restaurant, et hotell eller lignende så kan du heller tenke litt på hva slags stil bedriften har og hvilke interiørvalg man har gjort ellers. For et hotellrom er gjerne bildet på det ene rommet som også er soverommet, så her er det viktig å tenke harmoniske bilder som innbyr til ro og avslapping.

Hvem bestemmer hva som er fotokunst?

Hvor finner man fotokunst på nett?

Mange lurer på er hvor man finner fotokunst uten å begrense seg til de tradisjonelle galleriene, og få det enkelt hjem og opp på veggen. Mange fotografer tar imot bestillinger direkte, og får trykket opp et bilde hvis du spør. Problemet er at man vet sjelden prisen før man spør, fotografen bestiller bildet hos en av de samme tjenestene hvor du ville bestilt familiebildene dine, og selv om prisen blir relativt høy så sitter fotografen igjen med veldig liten fortjeneste med tanke på kostnader til trykking og antall timer arbeid. I tillegg er det vanskelig å vite for deg om du fine bildene du så på Instragram faktisk er gode nok til å trykke i stort format. Det er to forskjellige verdener å lage bilder som ser bra ut på en mobiltelefon og et 2×1 meter lerretsbilde.

Her på Veggbilder.no har vi samlet et stort antall norske fotografer som tar bilder vi selv ville hatt på veggen. Vi sjekker at bildene faktisk er bra nok til å trykke i store formater, og de som ikke høyoppløselige nok til de aller største formatene får man ikke bestilt så store. Kvalitetskontroll og avtale med erfarne trykkerier som kjenner oss og bildene, gjør at vi konsistent kan levere topp kvalitet til kundene våre. Fotografene får også godt betalt for bildene sine og kan bruke tiden sin på å skape nye flotte bilder.

 

Bildekategorier

Bilder du har sett på

Du har ikke sett noen bilder ennå.

Bildekategorier

Veggbilder.no