De fire bukkene bruse – Historien bak bildene

Møtet med fire geiter på Tungestølen i Sogn og Fjordane, ble en serie med populære bilder som har havnet på veggen i mange norske hjem.

Sommeren 2011 ville jeg prøve noe nytt, og ble med på tur med DNT Basecamp, i siste liten for min del da 30 år er øvre aldersgrense. Det ble en uke på vakre Tungestølen hvor jeg bodde i lavvo og satt rundt bålet sammen mange hyggelige mennesker. Jeg fikk oppleve mer av den flotte (og tidvis våte) vestlandsnaturen og jeg fikk være med på kjente og ukjente friluftsaktiviteter. Fra fjellturer og isbreklatring til rapellering og taubane. Et kjempetilbud til barn og ungdom som jeg absolutt kan anbefale.

Akkurat denne dagen ble jeg med en gruppe som skulle ut å oppdage naturen med kameraet rundt halsen. Allerede etter en liten halvtime kom vi over disse geitene, rett etter broen, i beste norske eventyr stil. Etter at alle hadde fotografert geitene spredt rundt så ble jeg stående litt igjen for å ta noen flere bilder før jeg ga meg. Og det var da de disse fire geitene først begynnte å stange og småknuffe litt, før de rett etters stilte seg opp til gruppefotografering for fotografen. Geiter er artige dyr!

Det hele var over iløpet av 3-4 minutter. De utvalgte bildene av disse geitene er fulle av glede og liv, og gjør seg flott som lerrestbilde på veggen, i både store og små formater, i stua eller kanskje på barnerommet?

Eventyrlig oppussing Veitastrond

Ett av bildene, De fire bukkene Bruse IV, fikk i 2017 plass på veggen hos familien som eier de på Veitastrond. Da Eventyrlig Oppussing på TV3 var på hytta for å pusse opp ville de ha et geitebilde og tok kontakt med oss. Da bildet kom frem skjønte de plutselig at bildet faktisk er fra samme plassen som de var på(!). Episoden er fra sesong 3 – episode 4: Veitastrond.

 

geiter
Rett før var det mange geiter som ruslet rundt, disse to hadde akkurat stanget og så var det tid for litt kos igjen.
Disse geitene var ikke akkurat folkesky..
De fire bukkene Bruse IV
De fire bukkene Bruse IV
De fire bukkene Bruse
De fire bukkene Bruse
De fire bukkene Bruse II
De fire bukkene Bruse II
De fire bukkene Bruse III
De fire bukkene Bruse III
De fire bukkene Bruse V
De fire bukkene Bruse V

Kjøp bildene

Bilder du har sett på

Du har ikke sett noen bilder ennå.

Bildekategorier

Veggbilder.no