Lerret satin-matt nærbilde

Lerret satin-matt

Halvmatt fotolerret ferdig montert på blindramme

La deg inspirere av vakker og spennende fotokunst i store formater på lerret! Lerret er et klassisk og godt valg som passer perfekt i alle hjem og hytter, både for farge- og sort-hvitt-bilder.
 • Anbefalt for
  Hjem og hytter
 • Best for
  Farge og sort-hvitt bilder
 • Materiale
  Hahnemühle Premium Goya Canvas 340 gsm
 • Overflate
  Halvmatt overflate med struktur. Tåler lite fysisk slitasje
 • Rengjøring
  Tørkes skånsomt med tørr klut
 • Oppheng
  Ferdig montert på 4,5cm dyp blindramme, med vedlagt beslag til oppheng på skrue/spiker

Din nettbutikk for lerretsbilder med foto

Vi ønsker å være de beste i Norge på å levere fotokunst på lerret. Våre fotografer jobber kreativt og systematisk for å finne og fange fantastiske motiver av høyeste kvalitet. Disse bildene trykkes på vår beste lerretsduk og monteres presist på håndlagde blindrammer hos vår samarbeidspartner Repix på Breim.

Vi fokuserer på kvalitet fremfor pris, uten at det betyr at bildene skal koste en formue. Et bilde fra Veggbilder.no skal være det beste alternativet for deg som ønsker flott og unik veggdekor.

Store og små lerretsbilder - uten synlig ramme

Uten synlig ramme er fokuset kun på bildet, og det blir enklere å integrere det med resten av interiøret.

Du kan bestille alle bildene våre som store lerretsbilder, i størrelser opptil 2×1 meter. Størrelsen avhenger av bildets format, som er nøye valgt av fotografene. Bare de høyoppløselige bildene kan bestilles i de største formatene, for å sikre høy kvalitet. Våre beste bilder kan bestilles på lerret i størrelser opptil 210×70 cm, 140×100 cm og 200×100 cm, avhengig av motivets format.

Veggdekor med fin overflate og nydelige farger

Lerretsbilder får en tredimensjonal følelse på grunn av overflateteksturen i lerretet, dybden i fargene og monteringen på blindramme. Dette gir imponerende, naturlige farger som varer i mange år.

En ekstra fordel med lerretsbilder er at de forbedrer akustikken i rommet!

Produksjon av lerretsbilder

Vi trykker lerretsbilder med markedets beste printer, Epson P10000, på en høykvalitets lerretsduk fra tyske Hahnemühle, kalt Premium Goya Canvas 340 gsm. Denne duken er ideell for foto- og kunstreproduksjoner.

Montering på blindramme utføres for hånd, slik at erfarne øyne kan sørge for at detaljene blir best mulig.

Lerret på håndlaget blindramme

Etter at bildet er trykket på lerretsduken og har tørket i én dag, monteres det av erfarne fagfolk på 4,5 cm dype, vridningsstabile, håndlagde blindrammer av norsk furu. Disse blindrammene, som produseres lokalt, sikrer at rammene holder seg rette over tid.

Alle våre lerretsbilder leveres ferdig montert, slik at du slipper å strekke, feste og stramme lerretsduken selv. Dette gir det beste resultatet, selv om det er litt dyrere enn å sende et lerret på rull med monteringsanvisninger for en gjør-det-selv ramme.

Enkelt oppheng

Opphengsbeslag medfølger, slik at bildet kan henge på én eller to skruer, avhengig av størrelsen. Du kan også feste en vaier på tvers av bildet (ikke inkludert) hvis du ønsker å bruke kun én skrue.

Hva betyr canvas bilder, canvasposter, blindramme, fotolerret og lerretsduk?

Hvis du blir litt forvirret over hva er hva og forskjellene så er du ikke alene. Som for mye annet så bruker folk mange forskjellige begreper om det samme.

Canvas er rett og slett engelsk for lerret.

Blindramme er betegnelsen på en ramme av tre eller aluminium (vi bruker 4,5cm laglimt norsk tre) som man strekker lerretsduken rundt (og så stiftes den fast på baksiden). Selve rammen er altså skjult bak lerret, derav “blind”.

Fotolerret referer bare til at det er lerret med foto trykk/print, i motsetning til malerlerret, altså lerret som man kan male på.

Det som det faktisk kan være store forskjeller på er hva lerret, altså lerretsduken, er laget av, og hvordan man trykker på den. Vi bruker en av Epsons beste printere og Hahnemühle Premium Goya Canvas 340 gsm. Se foregående avsnitt om “Produksjon av lerretsbilder”.

Opphenging, vedlikehold og info

Lerretsbilder vekt

 • Lerret 100 x 140 cm, ca 5,3 kg
 • Lerret 100 x 200 cm, ca 7,0 kg
 • Lerret 50 x 100 cm, ca 2,8 kg
 • Lerret 50 x 70 cm, ca 2,6 kg
 • Lerret 70 x 100 cm, ca 3,5 kg
 • Lerret 80 x 140 cm, ca. 4,8 kg

Henge opp lerretsbilder

1. Pakke ut

Bildene er pakket inn i papp og bobleplast. Ikke bruk kniv. Riv opp tape eller bruk saks veldig forsiktig så du ikke skader lerretet. Beslagene til å henge opp ligger oppi pakken.

2. Før opphenging

Skru fast de medfølgende beslagene ca 20cm fra hver ytterkant, i samme , eller midt på hvis det er et mindre bilde med kun ett beslag.

Alternativt kan du feste en vaier/metalltråd mellom to øyeskruer bakpå for mer justeringsmuligheter.

For et mer fleksibelt oppheng med enkle justeringsmuligheter kan du bruke et opphengssystem som dette fra Stas.

3. Henge lerretsbildet på veggen

Fest to skruer med ikke-avrundet hode, eller spikere, i veggen. Mål avstanden mellom midten av beslagene på bildet, så du får riktig avstand mellom skruene. Mål så avstand fra gulvet til midt på bildet (vertikalt) er ca 170cm. Over en sofa kan du beregne 30-40cm fra sofaryggen til underkanten av bildet. Pass på at du måler nøyaktig lik høyde for begge festene, slik bildet ikke blir hengende skjevt – bruk eventuelt et vater for å kontrollere hvis gulvet er veldig ujevnt.

Rengjøring lerretsbilder

Bruk kun en tørr mikrofiberklut og dra forsiktig over uten å gni eller trykke på bildet.

OBS. Lerretsbilder må IKKE vaskes med fuktig klut eller lignende, da kan du dra av trykken fra lerretet.

Oppstramming av lerretsduken

Noen ganger kan lerretsduken bli slapp etter sending, spesielt i vinterhalvåret på grunn av temperaturendringer og luftfuktighet. For å stramme duken, trenger du 5 minutter og en liten gummihammer eller vanlig hammer. I hvert hjørne er det to små trekiler som sørger for at duken er stram. Dunk forsiktig på trekilene i hvert hjørne for å utvide rammen litt og stramme duken. Litt om gangen og gjør det jevnt rundt på alle fire hjørner, med mindre bildet kun er slapt den ene veien. Vær forsiktig så du ikke overdriver, for mye kraft kan skade lerretsduken.

Les også neste seksjonen “Lerret og temperaturendringer + luftfuktighet” for mer informasjon.

Lerret og temperaturendringer + luftfuktighet

Lerretsbilder trives best mellom rundt 16° – 26° og en relativ luftfuktighet som ligger rundt 40-60%. Det viktigste er stabile temperaturer, så unngå å henge bildene veldig nærme varmekilder som over en varmeovn eller ved siden av en peis.

Lerretsduken kan bli løsere når det er en relativ høy luftfuktighet og bli strammere når luften blir tørrere.

Bestill lerretsbilder på nett

Formatet er tilpasset motivet, slik at formatet forsterker uttrykket i bildet. Alle våre fotografier kan bestilles på lerret, i en rekke standardstørrelser.

Lerretsbilder har kort leveringstid, så du har det normalt etter 5 dager.

Spesialstørrelser etter dine ønsker

Bildene våre kan også bestilles i spesialstørrelser om du ønsker noe spesifikt. Bilder på lerret må være i hele 10cm (på grunn av rammelengdene), så 110x80cm går, mens 105x75cm går ikke. Det kan være noe ekstra leveringstid avhengig av om rammelengdene vi trenger er lagerførte.

Inspirasjon bilder på lerret

Lerretsbildene våre finnes i titusenvis av norske hjem!

Bilder du har sett på

Du har ikke sett noen bilder ennå.

Bildekategorier

Veggbilder.no