Lerret satin-matt nærbilde

Lerret satin-matt

Halvmatt fotolerret ferdig montert på blindramme

La deg inspirere og glede av vakker og spennende fotokunst i store formater på lerret! Lerret er et godt og klassisk valg som passer meget bra i alle hjem og hytter, til både farge og sort-hvitt bilder.
 • Anbefalt for
  Hjem og hytter
 • Best for
  Farge og sort-hvitt bilder
 • Materiale
  Hahnemühle Premium Goya Canvas 340 gsm
 • Overflate
  Halvmatt overflate med struktur. Tåler lite fysisk slitasje
 • Rengjøring
  Tørkes skånsomt med tørr klut
 • Oppheng
  Ferdig montert på 4,5cm dyp blindramme, med vedlagt beslag til oppheng på skrue/spiker

Din nettbutikk for lerretsbilder med foto

Vi ønsker å være de alle beste i Norge på å levere fotokunst på lerretsbilde. Våre fotografer snapper ikke bilder med telefonen sin, men jobber kreativt og systematisk for å finne, fange og ferdigstille fantastiske bildemotiver i høyeste kvalitet. Det er disse bildene vi med stolthet trykker på vår beste lerretsduk og presist strekker og monterer på håndlagde blindrammer, hos vår samarbeidspartner gjennom mange år, Repix på Breim.

Vi har valgt å fokusere på kvalitet fremfor pris, uten at det betyr at bildene skal koste en formue. Et bilde fra Veggbilder.no skal være det beste alternativet for deg som ønsker noe flott og unik veggdekor.

Store og små lerretsbilder - uten synlig ramme

Uten synlig ramme er fokuset kun på bildet og det blir enklere å få bildet til å passe inn med resten av interiøret.

Du kan bestille alle bildene våre som store lerret-veggbilder, i en rekke størrelser, helt opp til 2×1 meter. Akkurat størrelse avhenger av bildets format, dvs hvor bredt bildet er i forhold til høyden. Formatet er nemlig ikke tilfeldig, det er en viktig del av jobben og valgene fotografene gjør når de bearbeider de høyoppløselige bildefilene sine, og ikke noe du som kunde skal trenge å tenke på.

Kun de mest høyoppløselige bildene kan bestilles i det største formatene, slik at vi er sikre på at vi kan levere den høye kvaliteten vi har jobbet hardt for å bli kjent for. Våre beste bilder kan bestilles på lerret i størrelser helt opp til 210x70cm, 140x100cm og 200x100cm, avhengig av motivets format.

Veggdekor med fin overflate og nydelige farger

Lerretsbilder får en tredimensjonal følelse i bildet på grunn av den fine overflateteksturen i lerretsmaterialet, dybden i fargene og monteringen på blindramme. Bildet får imponerende naturlige bildetro farger som holder seg i mange år.

En bonus med lerretsbilder er at de gir bedre akustikk i rommet!

Produksjon av lerretsbilder

Vi trykker lerretsbilder med markedets beste printer Epson P10000, på en kraftig høykvalitets lerretsduk fra tyske Hahnemühle som heter Premium Goya Canvas 340 gsml. Den er meget godt egnet til foto- og kunstreproduksjoner. 

Montering på blindramme skjer for hånd, slik at trente øyne og erfaring kan sørge for at detaljene i monteringen blir så bra som mulig.

Lerret på håndlaget blindramme

Etter at bildet er trykket på lerretsduken og har tørket én dag, monteres lerretsduken av erfarne fagfolk, på 4.5cm dype vridningsstabile håndlagde blindrammer i tre. Blindrammene produseres lokalt. Det brukes limt tre av norsk furu, noe som betyr at man unngår at rammene blir skjeve over tid.

Alle våre lerretsbilder leveres ferdig montert, så du slipper å gjøre jobben med å strekke ut, feste og stramme lerretsduken selv. Vår erfaring er at dette er den absolutt beste løsningen, selv om det blir litt dyrere enn å sende deg som kunde et lerret på rull og monteringsanvisninger for en gjør-det-selv ramme i plast eller metall.

Enkelt oppheng

Opphengsbeslag medfølger slik at bildet kan henge på 1 eller 2 skruer (avhengig av bildets størrelse). Du kan også feste en vaier på tvers av bildet, medfølger ikke, hvis du er avhengig av å bruke kun 1 skrue.

Hva betyr canvas bilder, canvasposter, blindramme, fotolerret og lerretsduk?

Hvis du blir litt forvirret over hva er hva og forskjellene så er du ikke alene. Som for mye annet så bruker folk mange forskjellige begreper om det samme.

Canvas er rett og slett engelsk for lerret.

Blindramme er betegnelsen på en ramme av tre eller aluminium (vi bruker 4,5cm laglimt norsk tre) som man strekker lerretsduken rundt (og så stiftes den fast på baksiden). Selve rammen er altså skjult bak lerret, derav “blind”.

Fotolerret referer bare til at det er lerret med foto trykk/print, i motsetning til malerlerret, altså lerret som man kan male på.

Det som det faktisk kan være store forskjeller på er hva lerret, altså lerretsduken, er laget av, og hvordan man trykker på den. Vi bruker en av Epsons beste printere og Hahnemühle Premium Goya Canvas 340 gsm. Se foregående avsnitt om “Produksjon av lerretsbilder”.

Opphenging, vedlikehold og info

Lerretsbilder vekt

 • Lerret 100 x 140 cm, ca 5,3 kg
 • Lerret 100 x 200 cm, ca 7,0 kg
 • Lerret 50 x 100 cm, ca 2,8 kg
 • Lerret 50 x 70 cm, ca 2,6 kg
 • Lerret 70 x 100 cm, ca 3,5 kg
 • Lerret 80 x 140 cm, ca. 4,8 kg

Henge opp lerretsbilder

1. Pakke ut

Bildene er pakket inn i papp og bobleplast. Ikke bruk kniv. Riv opp tape eller bruk saks veldig forsiktig så du ikke skader lerretet. Beslagene til å henge opp ligger oppi pakken.

2. Før opphenging

Skru fast de medfølgende beslagene ca 20cm fra hver ytterkant, i samme , eller midt på hvis det er et mindre bilde med kun ett beslag.

Alternativt kan du feste en vaier/metalltråd mellom to øyeskruer bakpå for mer justeringsmuligheter.

For et mer fleksibelt oppheng med enkle justeringsmuligheter kan du bruke et opphengssystem som dette fra Stas.

3. Henge lerretsbildet på veggen

Fest to skruer med ikke-avrundet hode, eller spikere, i veggen. Mål avstanden mellom midten av beslagene på bildet, så du får riktig avstand mellom skruene. Mål så avstand fra gulvet til midt på bildet (vertikalt) er ca 170cm. Over en sofa kan du beregne 30-40cm fra sofaryggen til underkanten av bildet. Pass på at du måler nøyaktig lik høyde for begge festene, slik bildet ikke blir hengende skjevt – bruk eventuelt et vater for å kontrollere hvis gulvet er veldig ujevnt.

Rengjøring lerretsbilder

Bruk kun en tørr mikrofiberklut og dra forsiktig over uten å gni eller trykke på bildet.

OBS. Lerretsbilder må IKKE vaskes med fuktig klut eller lignende, da kan du dra av trykken fra lerretet.

Oppstramming av lerretsduken

Noen ganger kan duken bli slapp etter at vi har sendt den. Se også neste seksjon om “Lerret og temperaturendringer + luftfuktighet” for en potensiell årsak til at lerretsduken plutselig blir slappere, spesielt i vinterhalvåret. 

Det skal ikke være noen bølger eller slapphet i duken, men det skal ofte veldig lite justering til for å få det perfekt igjen. Det eneste du trenger er 5 min og en liten gummihammer eller liten vanlig hammer. Vær forsiktig så du ikke bruker for mye kraft. Du skal dunke forsiktig, ikke slå.

I hvert hjørne sitter det to små trekiler, disse sørger for at duken er stram. Man dunker forsiktig på trekilene i hvert hjørne. Litt om gangen og gjør det jevnt rundt på alle fire hjørner, med mindre bildet kun er slapt den ene veien. Når du dunker på de så utvider du rammen litt ved at kilene presser rammedelene fra hverandre (det er dog ikke synlig pga lerretsduken). Pass på å gjøre det forsiktig og ikke overdrive med det resultatet at lerretsduken kan revne.

oppstramming lerretsbilde
Man dunker forsiktig på trekilene i hvert hjørne

Lerret og temperaturendringer + luftfuktighet

Lerretsbilder trives best mellom rundt 16° – 26° og en relativ luftfuktighet som ligger rundt 40-60%. Det viktigste er stabile temperaturer, så unngå å henge bildene veldig nærme varmekilder som over en varmeovn eller ved siden av en peis.

Lerretsduken kan bli løsere når det er en relativ høy luftfuktighet og bli strammere når luften blir tørrere.

Bestill lerretsbilder på nett

Formatet er tilpasset motivet, slik at formatet forsterker uttrykket i bildet. Alle våre fotografier kan bestilles på lerret, i en rekke standardstørrelser.

Lerretsbilder har kort leveringstid, så du har det normalt etter 5 dager.

Spesialstørrelser etter dine ønsker

Bildene våre kan også bestilles i spesialstørrelser om du ønsker noe spesifikt. Bilder på lerret må være i hele 10cm (på grunn av rammelengdene), så 110x80cm går, mens 105x75cm går ikke. Det kan være noe ekstra leveringstid avhengig av om rammelengdene vi trenger er lagerførte.

Inspirasjon bilder på lerret

Lerretsbildene våre finnes i titusenvis av norske hjem!

1 dag, 20 timer, 13 minutter igjen av salget

Vinterferiesalg - inntil 20% rabatt på alle* bilder!

Fra søndag 18. til og med søndag 25. februar, er det Vinterferiesalg med opp til 20% rabatt på alle* bilder! *Unntatt Bestselgere og limited edition

Bildekategorier

Bilder du har sett på

Du har ikke sett noen bilder ennå.

Bildekategorier

Veggbilder.no