Kontakt oss og vanlige spørsmål

Kan dere trykke mine egne bilder?

Vi kan desverre ikke hjelpe deg med å trykke egne bilder. For lerretsbilder og plakater anbefaler vi www.repix.no For større bestillinger (3+) fra bedrifter kan vi ta oss av trykking, om dere har egne gode bilder, vil ha bilder fra vårt utvalg eller en blanding. Ta kontakt for tilbud.

Er bildene ferdig til å henge opp?

Små og medium store aluminiumsplatebilder leveres med skjult opphengslist bak, slik at du enkelt kan henge det på to skruer i veggen. De største på 2m leveres med gjennomgående bolter. Alle lerretbilder leveres ferdig montert/strukket på blindramme (laget av tre) og kan henges rett på veggen og utstyr for oppheng følger med. Fotoplakater leveres godt beskyttet i et papprør, og blir finest når de monteres i en ramme.

Er bildet 100% identisk med forhåndsvisningen?

Bilder på trykk vil aldri kunne bli så lyse og få like kraftige farger som på en skjerm, spesielt de på moderne PC/Mac skjermer og mobil, nettbrett. Skjermen er bakgrunnsbelyst mens et print er bygget opp med flere lag med trykkfarger. Hvitt på en skjerm vil altså være mer grått på en gjenstand/print i virkeligheten. Farger kan aldri være 100% identiske på skjerm og på papir, og skjermen din er sansynligvis heller ikke kalibrert for å vise farger helt riktig – selv om bilder generelt ser bra ut. Vi gjør vårt ytterste for å printe bilder i høy kvalitet, og bruker fargestyring i alle ledd.

Kan jeg få en faktura for bestillingen?

Selvfølgelig. Velger man firma-fakturabetaling får man alltid en faktura, ellers kan du bare logge på profilen din i etterkant og se på min konto, hvor du finner alle ordrer du har gjort og kan laste ned faktura for disse.

Tar dere inn nye fotografer?

Ikke så ofte, men vi er alltid på utikk etter nye fotografer som kan hjelpe oss å utvide bredden i utvalget vårt. Se mer info her.

Kjekt å vite

Når kommer bildene jeg bestilte?

Se informasjon om leveringstider først. Hvis du har ventet lenge så send oss gjerne en epost via skjemaet over, så skal vi sjekke opp.

Hvordan vet jeg at bestillingen er mottatt?

Du skal få en automatisk bekreftelse på epost etter at du har valg betalingsmetode, og så en seperat bekreftelse på at betalingen er gjennomført. Hvis du ikke finner den så sjekk først spamfilter/søppelepost, og ta kontakt med oss så finner vi ut hva som gikk galt.

Kan jeg få bildene sendt til en annen adresse?

Ja, når du går gjennom kassen kan du velge en egen leveringsadresse. Har du allerede gjort bestillingen, så send oss en e-post så fort som mulig, så kan vi rette opp leveringsadressen.

Bestille bilde for å ta med til utlandet

Da må du bare finne noen lokalt som gjør en god jobb med å montere det på blindramme. Rammen vi bruker er 4,5cm dyp så trykket er beregnet på det, så dypere fungerer ikke men 3cm funker også. På 210×70 trekker vi fra 600kr på prisen for rammen. Ulempen med lerret er at hvis de som monterer gjør en feil så kan det lett skades, så viktig å finne dyktige folk til montering. Et noe dyrere men bedre alternativ er fotoduk på aluramme. En av fordelene med det alternativet er at bildet kommer demontert (de testmonteres før de pakkes) og trygt pakket for frakt.

Bilde til kjøkkenvegg

Desverre har vi ingen ferdige produkter som egner seg til dette. Men du kan kjøpe fotoplakat på bestemte mål som egner seg godt til å montere bak en plate av herdet glass fra en glassmester (som er det du bør bruke over en kjøkkenbenk).

Er det mulig å bestille lerretsbilde i to eller tre deler?

Ja, bare send oss en e-post med hvilket bilde det gjelder og hvilken størrelse så lager vi en forhåndsvisning til deg. Prisen er tilsvarende ett bilde i den størrelsen ganger antall bilder du vil dele opp på.

Detaljer om bildene

Hvor stort er opplaget på bildene?

Limited edition bilder selges i maks 30 eksemplarer og er påført nummerering  (1/30 osv) og fotografens signatur. Alle andre bilder selges i maks 500 eksemplarer.

Kornete bilde?

Iblant får vi henvendelser fra kunder som lurer på hvorfor det er støy/korn i bildet de har kjøpt. Dette er enten fordi bildet er tatt med høy ISO (for å ta bilder under vanskelige lysforhold) eller fordi fotografen har lagt til en effekt i etterkant som etterligner den kornete effekten man får på gammeldags 35mm film, dette gjerne på sort-hvitt bilder. Et kornete bilde er med andre ord ingen kvalitetsfeil, men noe fotografen helt bevisst har latt være eller lagt til. PS. det kan være vanskelig å se dette på skjerm, i bilder uten detaljbilder.

Uskarpt = dårlig oppløsning?

Dette temaet dukker opp iblant og i de aller fleste tilfeller skyldes det en misforståelse om at hvis deler av bildet ikke er skarpt så er det dårlig oppløsning. Det er stor forskjell på det kameraet folk flest kjenner godt i dag, mobilkameraet, og en digital speilrefleks (crop eller fullformat) eller digitalt mellomformat som fotografene våre bruker. På mobilen din med en bitteliten bildesensor så gjør fysiske optiske regler at «alt» er i fokus og relativt skarpt. Man ser rett og slett ikke så lett på hvilket plan man egentlig har fokusert. På et profesjonelt kamera velger man hvor fokus skal være og fotografen bestemmer hvor stor dybdeskarphet han ønsker. Dvs at fjellene i bakgrunnen kan være «ute av fokus» fordi fotografen fokuserte på noe i forgrunnen. Hvis forskjellen ikke er veldig stor ser man ikke alltid dette så godt på det første bildet, se derfor også på bilde nr 2 og 3 som viser detaljnivå utsnitt av bildet.

Oppløsning og kvalitet god nok for …?

Vi får iblant spørsmål om bildene er god nok oppløsning til å trykke i x størrelse. Ja, alle bildene skal være god nok kvalitet til alle standard størrelsene du ser i produktvalg listen. Alle bilder kvalitetssjekkes mtp teknisk bildekvalitet. Hvis det har skjedd en glipp noe sted så får du selvfølgelig et nytt bilde.

Kan jeg få eller kjøpte bildene til digitalt?

Vi selger desverre ikke bildene digitalt til annen bruk (enn trykking hos andre trykkerier i de tilfeller kunden ønsker noe vårt trykkeri ikke kan levere).

Kan jeg kopiere bildene?

Alle bilder er original foto og bildekunst laget av de respektive kunstnere. All opphavsrett tilhører og opphavsmannen og ved kjøp av et bilde betaler du for den fysiske kopien du mottar. Du har desverre ikke tillatelse til videre kopiering eller noen form for reproduksjon av bildet. Bildene på Veggbilder.no er kun for å presentere produktene i digital form og det er ikke lov å videre publisere disse eller på annet vis bruke de til egen fordel uten skriftlig tillatelse. Når det er sagt, ta kontakt og fortell oss hva du ønsker, så finner vi en løsning!

Send oss en epost

Du kan sende en epost via via kontaktskjemaet under, så skal vi forsøke å svare deg så fort som mulig! Vi tar også gjerne imot tilbakemeldinger av alle slag, er du fornøyd eller misfornøyd med noe, så setter vi stor pris på å høre fra deg. Det meste lar seg ordne, og vi ønsker at du skal ha en best mulig handel på Veggbilder.no

Send oss e-post
Fullt navn
Vennligst sjekk at den er riktig
Hva lurer du på? Hva kan vi hjelpe deg med?

Nyhetsbrev

Hver fredag sender vi ut et ukens nye bilder e-post (med 20% rabatt på disse) til våre kunder. Har du ikke kjøpt et bilde av oss ennå kan du fortsatt melde deg på nyhetbrevet vårt.

Bilder du har sett på

Du har ikke sett noen bilder ennå.

Bildekategorier