Kåre Johansen

Fotograf

Jeg tok opp en tidligere hobby for noen år siden da kvaliteten på digitalt utstyr begynte å bli akseptabel. Fra å være en glad amatør som fotograferer for å samle minner, er jakten på det gode bilde nå drivkraften  bak fotograferingen. Nå går turen både til de nære områder som Oslomarka, kysten rundt Oslofjorden og til mer fjerntliggende strøk som Afrika, Svalbard eller USA.

Jeg fotograferer for tiden  mest landskap i Norland, Vesterålen og Lofoten, men tar av og til en lengre tur utenlands for å fotografere ville dyr som vi ikke har i Norge eller at det nesten ikke går å få bilder av dem.

På fjellet har turene for det meste gått til de sentrale strøk på Østlandet, som Dovre, Rondane og Jotunheimen.

På de litt lengere turene har jeg prioritert «kalde» strøk så, turene har gått til Svalbard, Hokkaido i Japan, Yellowstone i USA, Falklandsøyene, Sør-Georgia og Island. Det har  også blitt et par turer til Afrika, Kenya og Rowanda.

Har nå gått over i pensjonistenes rekker og bruker all tilgjengelig tid på fotografering. I 2017 ble det to lengre turer, først til Svalbard og så Alaska i USA i tillegg til  den aktiviteten jeg har i Norge. Det meste av tiden i Norge ble brukt i Vesterålen, Jotunheimen og i Oslo-området.

I år har jeg vært så heldig å vinne 1 premie i Nordic Nature Photo Contest 2017 (NNPC) kategori Landskap med et bilde av Melkeveien som er tatt i Jotunheimen.

Utmerkelser:
1 premie Landskapsfoto NNPC 2017
Årets Fotograf Asker og Bærum Fotoklubb 2017
Årets Fotograf Hønefoss Kameraklubb Fotokonkurranse 2017
Årets Fotograf i BioFoto Norge 2019
Sølv plakett i Hønefoss Kameraklubb Fotokonkurranse 2019
Sølvplakett i Norsk Selskap For Fotografi 2019

Mine favorittbilder

Mine nyeste bilder