Rombilde visning
Omsorg, fotokunst veggbilde / plakat av Kåre Johansen
Omsorg, fotokunst veggbilde / plakat av Kåre Johansen
Omsorg, fotokunst veggbilde / plakat av Kåre Johansen
Omsorg, fotokunst veggbilde / plakat av Kåre Johansen
Omsorg, fotokunst veggbilde / plakat av Kåre Johansen
Omsorg, fotokunst veggbilde / plakat av Kåre Johansen

Fotografens betraktninger

Den norske stammen av moskus på Dovrefjell består av ca. 300 dyr sommeren 2012, i 2010 var bestanden 226 dyr. Bestanden er delt i flokker som befinner seg i  Nystuguhø, Kolla og Hjerkin skytefelt. Om sommeren trekker de ned mot Driva hvor det er saftige gress-beiter.

Selv om moskusfe hører hjemme på tørr arktisk gresstundra, ser den ut til å klare seg godt på Dovrefjell. Beitene er imidlertid marginale med lite gress tilgjengelig om vinteren (moskusen spiser kun gress, ikke lav som reinen).

Moskusfe kan oppfattes som godmodige og harmløse, men det er et ytre som lyver. I motsetning til andre dyr i Norges fauna kan de velge å angripe i stedet for å flykte om de føler seg truet. Det er kjent et dødsfall som følge av at en mann ble stanget av moskus i 1964. Normalt bruker moskusen pannebrasken i slike tilfelle. Skadene begrenser seg da til blåmerker, bløtvevsknusninger og/eller brudd. Det har vært en del slike tilfeller der folk har gått for nær. Det anbefales å holde en avstand på minst 200 meter til disse dyrene.

Bildet er tatt i Dovrefjell nasjonalpark. I brunsttiden jager de dominerende oksene ungdyrene vekk for å ha de brunstige kuene for seg selv. De går rundt og lukter seg frem til dem som er klare. Kalven dier i ett år, så da er det greit å søke beskyttelse hos mor, som viser tydelig omsorg for den lille kalven.

 

Norske og nordiske dyr

Dette er ett av våre mange motiver av norske og nordiske dyr.

Omsorg

Foto print veggbilde og plakat

Bestselger - 48 eks.

På lager

 • Alu-plate
 • Kunstpapir
 • Lerret

Matt alu-plate med skjult oppheng. Anbefales for farge og sort-hvitt bilder, i alle hjem, moderne hytter, kontorer, resepsjoner, restauranter ol. Lekkert stilrent utseende med direktetrykk på matt hvit 3mm Dibond, som ikke gir refleksjoner. Skjult alu-profilramme med justerbare opphengsfester bakpå for enkelt oppheng. Kan også fås med sikkert oppheng. Vi oppgir alltid bildets mål som Bredde x Høyde, i cm.

Vis oversikt over materialer

Matt kunstpapir til innramming Anbefales for farge og sort-hvitt bilder, i alle hjem, hytter og restauranter ol. Trykkes på galleriverdig helmatt kunstpapir i 100% bomull på hele 330gr/m2, med dype farger og fine nyanser. Vi oppgir alltid bildets mål som Bredde x Høyde, i cm.

Vis oversikt over materialer

Satin-matte lerret på blindramme. Lerret kan anbefales for farge og sort-hvitt bilder, i alle hjem og hytter. Prisgunstig og elegant med fin halvmatt overflatetekstur og uten synlig ramme. Leveres ferdig montert på 4,5cm dyp limtre blindramme. Klar for opphenging på skruer/spikere. Vi oppgir alltid bildets mål som Bredde x Høyde, i cm.

Vis oversikt over materialer

Betal trygt med Kort, Vipps, Apple Pay, GooglePay, Walley faktura (30 dager) og delbetaling eller firma faktura. Priser ink. mva. Fri frakt.
Betal med Visa, MasterCard, Vipps, firmafaktura

Bestselger

Vis relaterte bilder

Et bilde blir en Bestselger når det har solgt 30 eksemplarer, av totalt 100. Deretter stiger prisen i tre intervaller: +800 kr for eksemplar 31 – 60 , +1600 kr for eksemplar 61-90, og +2400 kr på de siste 10 eksemplarer. Fotografen får da bedre betalt for sine mest populære bilder. Bestselgere er aldri på salg og er untatt rabattavtaler. 

Bildeformat
Opplag
48 igjen av totalt 100 (Begrenset opplag)
BildeID
KJ1074
BildeStr
lowres
Tilleggspris
800
kr
Farger
Mer info

Bildestørrelser

Alle bilder har et bildeformat med faste størrelser i riktige proporsjoner, så du ikke trenger å tenke på det beste utnsittet, det er fotografens jobb. Men DU velger størrelse, ut i fra hva som passer på din vegg. PS Vi oppgir alltid bildets mål som Bredde x Høyde, i cm.

Formatet for dette bildet er Breddeformat

Bildematerialer oversikt

Valg av materiale å trykke på er viktig og vil påvirke bildets uttrykk. Det vil alltid være slik at noen bilder egner seg litt bedre på noen bildeprodukter, men når er sagt så er vår erfaring er at det er mye viktigere at materialet stemmer med stilen man har ellers i rommet/lokalet. Se også våre tips rundt valg, plassering og oppheng av bilder.

Alu-plate

Alu-plate nærbilde
 • Anbefalt for
  Hjem, hytter, kontorer, offentlige lokaler, ute
 • Materiale
  3mm matt hvit Dibond aluminiumsplate
 • Overflate
  Matt og hard. Tåler mer enn lerret
 • Rengjøring
  Rengjøres forsiktig med våt mikrofiberklut
 • Oppheng
  Skjult oppheng, alu-profil ramme bak

Mer informasjon og bilder

Lerret satin-matt

Lerret satin-matt nærbilde
 • Anbefalt for
  Hjem og hytter
 • Best for
  Farge og sort-hvitt bilder
 • Materiale
  Hahnemühle Premium Goya Canvas 340 gsm
 • Overflate
  Halvmatt overflate med struktur. Tåler lite fysisk slitasje
 • Rengjøring
  Tørkes skånsomt med tørr klut
 • Oppheng
  Ferdig montert på 4,5cm dyp blindramme, med vedlagt beslag til oppheng på skrue/spiker

Mer informasjon og bilder

Kunstpapir

Kunstpapir nærbilde
 • Anbefalt for
  Hjem og hytter
 • Best for
  Farge og sort-hvitt bilder
 • Materiale
  Hahnemühle Photo Rag 308 gsm
 • Overflate
  Veldig matt overflate med struktur. Tåler lite fysisk slitasje. Får lett fingeravtrykk.
 • Rengjøring
  Tørkes skånsomt med tørr klut eller blås bort støv
 • Oppheng
  Uten oppheng, bør rammes inn i glass

Mer informasjon og bilder

Veggbilder inspirasjon

Her er noen bilder til å inspirere deg, for å se hvor flott det kan bli. Bildene våre henger ikke bare i tusenvis av norske hjem, de dekorer også venteværelser, hoteller, kontorer og mange andre steder hvor noen har sett verdien i å investere i et veggbilde.

Lurer du på hva kundene våre synes om oss, kan du lese det her, Og se alle inspo-bilder fra kunder og samarbeidspartnere.

Levering og leveringstid

Fraktpris

Alle bilder i nettbutikken har gratis frakt til hele fastlands-Norge. 

Ved levering på døren (bilder som er for store for Post i butikk) til adresse utenfor allfarvei (feks enkelte hytte-adresser) kan ekstra kostnad tilkomme, men vi tar da kontakt først. 

Vi leverer til Longyearbyen/Svalbard men KUN alu-plate bilder, og det tilkommer et ekstra fraktgebyr per bilde på 800,- (total pris ser du på siste side i kassen). Ytterligere kostnader kan tilkomme på de største bildene. Ta kontakt på forhånd.

Produksjonstid 5-9 dager.

Normal produksjonstid er 5–9 arbeidsdager. Leveringstid etter produksjon er normalt 1–3 arbeidsdager, men avhenger helt av Posten/Bring og hvor du er i landet.

Leveringstid kan påvirkes av hvor du bor og helligdager/fellesferie.

Tiden varierer såpass mye fordi alle bilder trykkes på bestilling, og det kommer da an på hvor mange bestillinger som ligger foran i køen. Si ifra om du har dårlig tid, så kan det godt hende at vi kan få bildet dit ut raskere.

Trykking, skader, angrerett og reklamasjon

Hva gjør du hvis bildet har skader eller kvalitetsfeil.

Hvordan vi sender bildet ditt

Alu-plate bilder med lengste side 140cm og mer er for store for post i butikk, og må leveres på døren med Bring, som ringer i forkant. Ved levering på døren (bilder som er for store for Post i butikk) til adresse utenfor allfarvei (feks enkelte hytte-adresser) kan ekstra kostnad tilkomme, men vi tar da kontakt først. 

Bilder til privatadresse i Norge

Sendes med Postens Servicepakke (sporing for Posten), til ditt nærmeste postkontor/post i butikk.

Store bilder på alu-plate i Oslo området og Follo kan også leveres gratis med budbil direkte fra trykkeriet, som er raskest og tryggest. Sjåføren tar kontakt via SMS ca en time før levering for å avtale, og bildet kan settes igjen for huseiers risiko.

Hente på Posten

Fra oktober 2022 har Posten halvert tiden de oppbevarer bla. servicepakke, som er standarden for pakker fra nettbutikker, til 7 dager, med enkelte unntak rundt jul og fellesferien. “Du kan enkelt og kostnadsfritt forlenge hentefristen fra 7 til 14 dager i Posten-appen eller via SMS.” Fullstendig oversikt hos Posten.

Levering på døren hjemme?

Posten har en enkel tjeneste hvor du kan bestille utkjøring på kveldstid for en rimelig pris. Avhengig av bildestørrelse, rundt 90kr. Dette kan være kjekt hvis du har lang vei til postkontoret eller ingen/liten bil. Så fort du har fått sporingsnummeret og bildet er på vei kan du spore bildet på Posten.no og bestille utkjøring der. Mer info om tjenesten hos Posten.

Bilder til firmaadresse i Norge

Leveres på dagtid med Bring Bedriftspakke dør til dør, andre fraktselskaper eller budbil.

Kåre Johansen portrettbilde

Kåre Johansen

Kåre tok opp en tidligere hobby for noen år siden da kvaliteten på digitalt utstyr begynte å bli akseptabel. Fra å være en glad amatør som fotograferer for å samle minner, er jakten på det gode bilde nå drivkraften bak fotograferingen. Nå går turen både til de nære områder som Oslomarka, kysten rundt Oslofjorden og til mer fjerntliggende strøk som Afrika, Svalbard eller USA.

Les mer om Kåre Johansen Alle bilder fra Kåre Johansen