Kjøkken sprutsone nærbilde

Sprutsone-bilder til kjøkken

Et alternativ til glass over kjøkkenbenken

Bilder på kjøkken kan være den enkle oppgraderingen av et komplisert rom, som gjør at man går fra et standard katalogrom til noe unikt og personlig. Gjør kjøkkenet personlig med enkle grep og flotte bilder på veggplater av Dibond aluminium. Dette er et meget godt alternativ til glass over kjøkkenbenken.
  • Unike bildemotiver fra norske fotografer gir kjøkkenet ditt personlige preg.
  • Festes raskt og enkelt på veggen med fugelim, og silikon rundt for tetting.
  • Hvit matt alu-plate gir et elegant uttrykk med minimalt med gjennskinn fra lys (som man får med herdet glass og akryl).
  • Den matte folien som lamineres på bildet gjør at det tåler godt daglig vask.
  • Kan tilpasses i etterkant, mtp stikkontakter o.l.
  • Dibond alu-plater er 2 lag tynn aluminium med plastkompositt mellom, tåler bedre bevegelser, som ofte er i hus, uten å sprekke.

Alternativer til sprutsonen

Sprutsonen over kjøkkenbenken må selvsagt være praktisk og funksjonell, men den er også et sted hvor man kan tillate seg å være litt mer kreativ enn med resten av kjøkkenet, for å tilføre rommet litt personlighet.

Fliser er et naturlig valg, men stadig flere får øynene opp for å bruke bilder isteden. Utfordringen er at sprutsonen er et utsatt område, både med tanke på søl og ikke minst alt man gjør for å fjerne sølet med vasking og kjemikalier.

Herdet glass med bilde bak er kostbart og omfattende, mens akryl er enklere men mer sårbart og kan fortere bli stygt. Derfor har vi kommet opp med et helt nytt alternativ: Dibond alu-plate med laminering for å tåle slitasjen man får på en kjøkkenvegg.

Alu-plate med laminering

Alu-plater har en fin matt solid overflate,  men siden trykken er på overflaten er det en risiko for at det blir synlig slitasje over tid. Derfor laminerer over en slitesterk matt folie på overflaten på sprutsonebilder. 

Sprutsoneplate bak steketopp

Ønsker du ikke sprutsoneplate bak hele kjøkken benken kan du også ha en mindre plate kun bak steketoppen.

Opphenging, vedlikehold og info

Hvordan måle for bestilling

Mål eksakt høyde og bredde på hver veggflate flere steder, i tilfelle det varierer, og trekk fra en margin i hver retning på ca 4mm. Dette dekker du over med en fuge. Husk at om du skal ha to plater mot hverandre i et hjørne så må du trekke fra tykkelsen på platen (3mm) på begge platene og montere det 3mm fra hvert hjørne – for at motivet skal fortsette fint mellom veggene. Dette er kun våre tips og du er selv ansvarlig for montering. Vi anbefaler å bruke fagfolk hvis du har mer enn 2 tommeltotter..

Tilpasning og bearbeiding av alu-platen

Har du en stikkontakt eller andre elementer som krever tilpasning innenfor bildeflaten så må du gjøre det selv. På grunn av alle mulighetene for målefeil og misfortåelser rundt tilpasning kan vi ikke tilby utskjæring innenfor bildeflaten. 

Dibond plater kan best tilpasses med en fintannet sag. Dra over kanten til slutt med et fint sandpapir. Noen Youtube videoer som viser metoder å skjære i platene:
Med sirkelsag/dykksag

Montering av alu-plate sprutsonebilde

Veggen bør være relativt slett, altså helt flat og jevn så bildet ikke står i spenn og blir bøyd. 
 
Fest platen med fugelim (for eksempel Tec7) i punkter med ca 15cm avstand rundt hele platen, med 3cm avstand til ytterkanten + en rad midt på. Se også bruksanvisningen på limet for tips. Vi tar utgangspunkt i at ingenting skal henge i selve flaten, slik at trekk-utover-belastningen blir veldig liten. Ved å unngå å bruke for mye fugelim blir det enklere den dagen man evt skal bytte platen. Det er selvfølgelig også mulig å bruke feks små sorte skruer med flatt hode – husk å forbore i platen.
 
Til slutt kan du montere lister eller bruke silikon rundt kanten, spesielt viktig nede inntil Kjøkkenbenken, for å unngå at det kommer søl inn mellom bildet og benk og vegg. Da er det lurt å tape ytterkanten (ytterst på bildeflaten) med malertape for å unngå silikonsøl på bildet.
 
OBS. Dette er kun våre tips og vi kan ikke garantere for hvordan det fungerer på akkurat ditt kjøkken eller ta ansvar for problemer som måtte oppstå.

Vedlikehold og vasking

Bruk såpevann eller en vanlig kjøkkenspray (unngå sterke vaskemidler) og en mikrofiberklut for rengjøring. 

For å unngå at platen tiltrekker seg mye støv/møkk kan den med fordel vaskes jevnlig med en såpe med antistatiske egenskaper, som denne fra Burnus.

IKKE bruk skrubbe-Jif  eller skrubbesvamper.

Spesialtilpassede bilder

Ikke alle bilder egner seg like godt på grunn av det spesielle formatet. Begynn med å lete etter motiver som har formatet pamapluss format her

Det vil over tid bli flere bilder å velge som er spesielt godt egnet, da dette er enda bredere panoramaformat bilder hvor det er enklere å ta et godt utsnitt.

 

Bestilling sprutsonebilder

Prisen per m2 er 7490,-  (minstepris 5490,-), inkl frakt. i Oslo området (hvor vi kjører med egen budbil) Se bildene som egner seg best, i panoramapluss format her. Er du nysgjerrig? Send en forespørsel med eksakte mål på bildet og hvilket bilde du ønsker, så får du tilbake forslag på utsnitt og pris.

OBS! Vi kan kun levere disse sprutsonebildene i Oslo området, inkl Nordre Follo.

Priseksempler:

  • Kjøkkenbenk som er 3m lang og 0,5m mellom benk og overskap, så blir det 1,5m2 og prisen blir 11.235,-
  • Kjøkkenbenk som er 2m lang og 0,6m mellom benk og overskap, så blir det 1,2m2 og prisen blir 8.988,-
  • Kjøkkenbenk som er 1m lang og 0,5m mellom benk og overskap, så blir det 0,5m2 og prisen blir 5.490,- (pga minstepris)

Høyden kan selvfølgelig være både 1 eller 2m også, om du ikke har overskap. Maks lengde er 3m, men man kan sette de tett inntil hverandre også med knapt synlig kant.

Veggbilder og plakater til kjøkkenet

Har allerede fliser over kjøkkenbenken men ønsker å oppgradere interiøret? Da kan det være lekkert med et stort veggbilde over spisebordet, og vi har mange populære motiver å velge mellom. Motivene kan være dyr, natur, utsikten til New York du drømmer om, eller mat og drikke relaterte bilder.

Noen eksempler hos kunder

 

Bilder du har sett på

Du har ikke sett noen bilder ennå.

Bildekategorier

Veggbilder.no