Tom Erik Smedal

Fotograf

På hjemmesiden www.photopia.no har jeg samlet flere av mine fotografier, teknikker og erfaringer relatert til egen fotografering. De siste årene har jeg tatt noen landskapsbilder der lang lukkertid er benyttet for å få frem en spesiell stemning i bildene. Teknikken har hjulpet meg med å få frem et malerisk, poetisk og tidløst preg der tanken er å formidle en stemning eller assosiasjon til det jeg opplever. En rekke av fotografiene mine er tidligere premiert i fotokonkurranser, og i 2019 representerte jeg NSFF sitt landslag i den 19. FIAP Nature biennial, i Oman.

Godt verktøy er halve jobben, sies det. Det er nok langt på vei riktig også innen fotografering også, hvor jeg nå har landet på Leica S og M kamerasystemer. Til tross for at dette på mange måter er gårsdagens teknologi, med få og enkle funksjoner, så innehar de også noen unike egenskaper jeg ikke vil være for uten. Både S og M- systemet er krevende å lære, men når først teknikken sitter så bidrar systemene til at man tenker fotografering på en annen måte. Jeg må stoppe opp for å tenke. Komponere. Fokusere. Her finnes ingen muligheter for «lek» med knapper, menyer eller valg av avanserte funksjoner. M-systemet blir kalt «das wesentliche» av en grunn.

Begge systemene leverer billedkvalitet av ypperste klasse, der resultatet aller helst bør betraktes på print i stort format for å forstå hvilke detaljrikdom som er i disse bildefilene.

Mine favorittbilder

Mine nyeste bilder