Bilder til kontor – slik velger du

Det finnes mange fine bilder til kontor, og disse kan både være inspirerende og bidra til at kontorinnredningen får et gjennomført preg. Utvalget er imidlertid stort, og det kan være vanskelig å vite hvilke bilder du bør velge til akkurat dine kontorlokaler.

I denne guiden forklarer vi deg hvordan du velger bilder til kontor – steg for steg.

1. Motiv på bilder til kontor

Det aller første du bør tenke over, er hva slags motiv du ønsker. Her kan det være greit å vurdere hva som kan være inspirerende for de ansatte på kontoret.

Du kan også ta utgangspunkt i motiver som er relevante med tanke på hva bedriften jobber med. La oss se nærmere på noen populære kategorier du kan utforske.

Natur, landskap og dyreliv

Fotokunst av natur slår aldri feil, og passer ypperlig inn på de aller fleste kontorer. Bilder av fugler, insekter, blomster, fjell, sjø, skog og landskaper kan være både inspirerende og vakre. 

Naturbilder kan dessuten bidra til at de ansatte senker skuldrene, siden mange assosierer naturen med nettopp ro og avslapping. Dette er supre bilder til kontor, enten du velger motiver i sort-hvitt eller farger.

Arkitektur og urban fotokunst

Fotokunst av bygninger, kjøretøy, bylandskap , gater og vakker arkitektur kan også være inspirerende – og ikke minst, dekorative. Disse bildene spiller gjerne på symmetri, mønstre og menneskeskapte mesterverk, og kan pynte opp ethvert kontor.

Enten du ønsker bilder til kontor som har et historisk eller moderne uttrykk, kan arkitekturbaserte bilder være et godt valg.

Livet: Mennesker, mat og drikke

Små øyeblikk fra livet kan også skape stemning eller være til inspirasjon for ansatte på et kontor. I denne kategorien finner du blant annet bilder av mennesker, instrumenter, mat, drikke, reiser og lignende.

Vanskelig å velge? Bli inspirert av populære bilder 

Dersom du sliter med å velge bilder til kontor eller andre bedriftslokaler, kan du alltids la deg inspirere av de mest solgte og populære bildene i utvalget vårt. 

Se også nærmere på hvilke bilder som har blitt brukt i TV-programmet Eventyrlig Oppussing, og få idéer til både motiv, fargebruk og kombinasjoner.

2. Materialer på bilder til kontor

Når du har valgt motiv, er det tid for å velge materiale. Valg av materiale kan ha stor effekt på bildets uttrykk, enten du er på jakt etter en klassisk eller mer moderne vri på kontorinnredningen.

På siden vår kan du velge mellom tre materialer: alu-plate, lerret satin eller kunstpapir. 

Bilder på kunstpapir 

Bilder på kunstpapir er kanskje først og fremst et populært valg til hytter og hjem, men kan også fungere bra på bilder til kontor. Kunstpapir er ypperlig både til sort-hvitt bilder og fargebilder, og er laget av eksklusivt, matt og tykt syrefritt papir av bomull.

Vi benytter materialet «Hahnemühle Photo Rad 308 gsm», som er av gallerikvalitet. Dette er noe annet enn standard posterkvalitet, og oser av eleganse og kvalitet. Fargene gjengis på en fantastisk måte, og med fine graderinger og glatt strukturering.

Bildet leveres uten oppheng, og er klart til innramming. Du velger selv om du vil ha bildet med eller uten passepartout.

Bilder på lerret

Dersom du skal ha bilder til kontor, kan også lerret være en god løsning når det kommer til materialvalg. Lerretsbilder lar virkelig bildet komme til sin rett siden rammen ikke er synlig, og er et godt valg til både fargebilder og bilder i sort-hvitt.

Lerretsbildene våre er laget av materialet «Hahnemühle Premium Goya Canvas 340 gsm», og har en halvmatt og strukturert overflate. Bildet fås ferdig montert på en blindramme som er 4,5 cm dyp, og beslag til oppheng følger med. 

Den flotte overflatestrukturen kombinert med den dype rammen gir bildet et nesten tredimensjonalt preg. Husk at lerretsbilder også kan bidra til å gi bedre akustikk i kontorlokalene dine, noe som kanskje er særlig relevant i store, åpne kontorlandskap.

Alu-plate bilder

Av alle materialer man kan velge på bilder til kontor, er kanskje alu-plate det mest populære alternativet. Bilder på alu-plate er ypperlige til både kontorer og offentlige lokaler, og kan til og med henge utendørs. 

Enten du skal ha sort-hvitt bilder eller fargebilder, er alu-plate et godt valg. Både fargegjengivelse og detaljnivå er svært bra, og bildet får et eksklusivt uttrykk som er et kunstgalleri verdig.  

Vi benytter oss av 3 mm silkematt Dibond aluminiumsplate, som ikke vil gi irriterende gjenskinn fra lamper eller vinduer. Bildet har skjult oppheng med ramme av alu-profil på baksiden.

Usikker? Bestill materialprøver 

Dersom du synes at det er vanskelig å bestemme seg for materiale på bilder til kontoret, kan du alltids bestille gratis materialprøver. Vi sender vareprøver av både alu-plate, lerret og kunstpapir, slik at du kan få et inntrykk av hvordan de ulike materialene ser ut.

3. Velg riktig størrelse 

Når motiv og materiale er valgt, er det tid for å velge hvilken størrelse bilde skal ha. Vi leverer både lerretsbilder, kunstpapirbilder og alu-plate bilder i flere ulike størrelser. Her er noen av valgmulighetene dine:

  • 50 x 70 cm
  • 70 x 100 cm
  • 90 x 120 cm
  • 100 x 140 cm
  • 160 x 80 cm
  • 180 x 90 cm
  • 200 x 100 cm

Hvis du ønsker store bilder til kontoret, er alu-plate det beste alternativet. Disse bildene kan fås i størrelser helt opptil 3 x 2 meter på spesialbestilling og 200 x 100cm, 168x120cm, 210x100cm som standardvalg.

Husk at de ulike bildene i sortimentet ikke nødvendigvis fås i de samme størrelsene, da motiv og format spiller inn. Du finner tilgjengelige størrelser for hvert av bildemotivene om du klikker deg inn på bildene på nettsiden vår.

Vi har et stort utvalg av bilder til kontor

Hos Veggbilder.no kan du finne mange fine bilder til kontor, enten det er snakk om et stort kontorlokale, møterom eller et lite hjemmekontor. Vi har fotokunst fra mange dyktige, norske fotografer, og du finner motiver av både natur, arkitektur og mennesker.

Hvert av bildene i sortimentet vårt trykkes kun i 100 eksemplarer, og finnes dermed kun i et begrenset opplag. Dette bidrar til at du kan sikre fotokunst til kontoret som er både original og spennende. 

Kontakt oss gjerne om du ønsker flere gode tips!

Spørsmål? 

Se egen informasjon om veggbilder til bedrift og offentlig, og ta gjerne kontakt med oss.

Kom i gang og utforsk bildene

Se på bildekategorier for å finne bilder innen det temaet dere ønsker, se på bilder i spesifikke bildeformater eller farger.

Bilder du har sett på

Du har ikke sett noen bilder ennå.

Bildekategorier

Veggbilder.no