Kontorinnredning – her er de beste tipsene

Mange av oss tilbringer store deler av dagen på kontoret. Dersom omgivelsene er triste og uinspirerte, kan dette fort smitte over på både arbeidslyst og motivasjon. 

Med riktig kontorinnredning kan imidlertid kontorlokalene bli et sted der ansatte faktisk ønsker å tilbringe tid. Her er våre beste tips til innredning av kontor!

Hvordan lykkes med kontorinnredning?

Enten det er snakk om store, åpne kontorlandskap eller et lite hjemmekontor, vil innredningen ofte ha mye å si for både trivsel og motivasjon. Her er fem tips til kontorinnredning som vil gjøre arbeidsplassen til et litt hyggeligere sted.

1. Grønne planter

De siste årene har grønne planter gjennomgått en renessanse. Det har blitt veldig trendy med planter både i kontorlandskap og norske hjem, kanskje først og fremst fordi de tilfører farge og fungerer som et estetisk element i innredningen.

Det å bringe litt av naturen innendørs kan også bidra til å myke opp et stramt og kjedelig kontor. Mange føler på ro og glede i naturen, så hvorfor ikke forsøke å gjenskape litt av naturen på arbeidsplassen?

Tilfør kontorinnredningen det lille ekstra med populære grønne planter som grønnrenner, vindusblad, smaragdpalme, fiolinfiken og bregner. Plasser gjerne plantene i klynger og i potter med forskjellig høyde, noe som forsterker effekten og fremhever det grønne.

2. Puter og loungeområder gir rom for hygge

Kontorinnredning kan fort bli litt sterilt og kjedelig, og ofte er det lite rom for hygge og avslapning. Det skal imidlertid være rom for å puste ut – også på jobb. Regelmessige pauser kan i mange tilfeller bidra til økt effektivitet og motivasjon.

Derfor er det også viktig å sørge for at kontorinnredningen gir rom at ansatte kan slappe av. I et større kontorbygg er det for eksempel populært med loungeområder – gjerne med sofa, sakkosekker eller gode lenestoler. 

Pynt gjerne med noen fargerike puter og myke tekstiler, og gjør kontoret litt «hjemmekoselig».

3. God belysning

Belysning er en viktig del av enhver kontorinnredning, men blir ofte neglisjert eller nedprioritert. Ifølge Arbeidstilsynet er det viktig at arbeidsplassen har god allmennbelysning, og eventuell punktbelysning der krevende syns- eller presisjonsarbeid foregår.

God belysning kan også bidra til at kontorlokalet virker større og mer luftig, og kan bidra til å forhindre tretthet. Ha gjerne noen stilige eller fargerike designlamper i taket eller på arbeidspultene, og la lampene være en synlig del av innredningen.

4. Funksjonelle og fine kontormøbler

Kontorinnredning må naturlig nok også inneholde klassiske kontormøbler, inkludert kontorstol, skrivebord og hyller for oppbevaring av dokumenter og permer. Her er det ikke bare viktig å vektlegge funksjonalitet. Et fint design vil definitivt sette prikken over i-en!

Velg gjerne skrivebord og stoler med heve- og senkefunksjon, noe som gjør det mulig å oppnå en komfortabel arbeidsstilling. Samtidig kan det være greit å tenke på farger, materialer og utførelse.

Elementer av tre kan for eksempel tilføre varme i et åpent kontorlandskap. Andre foretrekker en moderne og minimalistisk stil. Husk at selv enkle hvite eller svarte kontormøbler kan fungere. 

Med noen grønne planter og andre visuelle detaljer, kan helhetsuttrykket bli bra uansett hvilken stil du velger på møblene.

5. Bilder er en viktig del av din kontorinnredning

Bilder på veggene kan forvandle selv det kjedeligste kontorlandskapet og gjøre det til et hyggelig og inspirerende sted. Blanke vegger kan gi kontoret et kjedelig og sterilt uttrykk, og de ansatte får kanskje ikke noe å «feste øynene på». 

Det finnes mange flotte bilder som passer inn i enhver kontorinnredning. Bildene kan ikke bare by på fine motiver – de kan også tilføre farge og gjøre innredningen helhetlig. 

Heng gjerne bilder på veggene både på kontorer, møterom og andre fellesarealer, og gjør arbeidsplassen inspirerende for både ansatte og besøkende.

Kontorinnredning med bilder – slik går du frem

For mange er det nokså enkelt å finne planter, møbler og lamper. Det som kanskje er mer utfordrende, er å bestemme seg for hvilke bilder som skal henges på veggene. Dette handler kanskje om at utvalget er så stort.

Her er noen tips til hvordan du velger riktige bilder til din kontorinnredning!

Finn motiver som er til inspirasjon

Kunst kan være så mangt. Blant de mange alternativene som finnes, er fotokunst et trygt og godt alternativ. Innen fotokunst kan du blant annet finne mange flotte bilder av landskap, skog, dyreliv og natur.

Bilder i denne kategorien passer svært godt til kontorer, siden de bidrar til å bringe naturen inn i lokalene – på samme måte som grønne planter. Perfekt når du vil gi rom for ro og inspirasjon på arbeidsplassen!

Det kan også være inspirerende med mer urban eller arkitekturbasert fotokunst. Finn gjerne fotokunst som er relevant for din bransje. Samtidig er det også fint å la seg inspirere av kunst som ikke er relatert til jobb, da dette kan gi rom for avkobling.

Innrammet bilde, lerret eller alu-plate?

Når du skal velge bilder til kontorinnredning, er det også greit å tenke over hvorvidt bildet skal være innrammet eller ikke. Foruten innrammede kunstpapirbilder med eller uten passepartout, kan man få bilder på alu-plate eller lerret.

Ønsker du en moderne og litt minimalistisk touch på innredningen, kan kanskje lerret eller alu-plate være et godt valg. Om du foretrekker et litt mer hjemmekoselig eller klassisk uttrykk på din kontorinnredning, er fotokunst med ramme et supert valg.

Velg riktig størrelse

Det er også greit å vurdere hvilken størrelse bildet skal ha. Husk at både små og store bilder kan tilføre farge og inspirasjon i kontorinnredningen. Har du en stor, åpen vegg i et åpent kontorlandskap, kan kanskje et stort bilde på 120 x 120 cm bli et flott blikkfang.

Finn unike veggbilder til din kontorinnredning

Hos Veggbilder.no kan du finne et spennende utvalg av bilder som utgis i små opplag. Hvert bilde selges kun i 100 eksemplarer, og det er dyktige, norske fotografer som står bak. 

Hos oss kan du enkelt finne unike bilder som ikke «alle andre» har, slik at du kan gjøre kontoret både spennende, inspirerende og hyggelig.

Vi trykker bildene på bestilling, enten det er på kunstpapir, lerret eller alu-plate. Se gjennom våre kategorier av fotokunst, og la deg inspirere!

Spørsmål? 

Se egen informasjon om veggbilder til bedrift og offentlig, og ta gjerne kontakt med oss.

Kom i gang og utforsk bildene

Se på bildekategorier for å finne bilder innen det temaet dere ønsker, se på bilder i spesifikke bildeformater eller farger.

Bilder du har sett på

Du har ikke sett noen bilder ennå.

Bildekategorier

Veggbilder.no