Inspirasjon til møterom

Har arbeidsplassen din et uinspirert og kjedelig møterom som mangler farger og spennende interiørdetaljer? Da trenger du kanskje litt inspirasjon eller noen gode tips.

Her ser vi nærmere på hvordan du kommer i gang med planlegging av interiør til bedriftens møterom!

Hvorfor finne inspirasjon til fornyelse av møterom?

Omgivelsene påvirker oss, og både farger, teksturer og belysning kan ha innvirkning på humør, effektivitet og motivasjon. Om målet ditt er å skape et møterom som kan bidra til økt trivsel og arbeidslyst for ansatte, er interiørdetaljer viktigere enn du kanskje tror.

I dag er det mange bedrifter som lar ansatte ha møter i kjedelige, ensfargede møterom. Hvite vegger og få farger er en gjenganger, og er neppe til inspirasjon eller glede for de som skal sitte i rommet – kanskje flere timer i løpet av en dag.

Dersom omgivelsene piffes opp med litt farger og lekre interiørdetaljer, kan møterommet med ett bli et hyggeligere sted å være. Farger kan blant annet bidra til god humør, ro og fokus, noe som danner grunnlaget for god arbeidsflyt.

Ved å finne inspirasjon til møterom, kan du få et innblikk i ulike løsninger som kan være aktuelle for din bedrift.

Hvordan innrede og dekorere et møterom?

Et møterom består ofte av mange ulike komponenter, inkludert skjermer, teknisk utstyr, møtebord og stoler. Det kan kanskje være utfordrende å se for seg løsninger som kan gjøre rommet til et hyggelig sted å oppholde seg.

Noen elementer er det vanskelig å få gjort noe med – slik som teknisk utstyr og andre nødvendigheter. Det er likevel mulig å skape en hyggelig atmosfære med noen relativt enkle grep.

Veggbilder

Veggbilder er en viktig del av et helhetlig og gjennomført interiør, og kan gjøre selv et kjedelig møterom til en inspirerende og hyggelig arena. Et «tomt» og hvitt møterom kan for eksempel raskt forvandles til noe mer spennende med et stort og dekorativt veggbilde.

Dersom du ser gjennom våre veggbilder kan du finne mye inspirasjon til ditt møterom. Utforsk forskjellige motiver, størrelser og teksturer, og finn den løsningen som tilfører møterommet ditt det lille ekstra.

Ta gjerne utgangspunkt i eksisterende elementer i møterommet. Er det for eksempel gule stoler rundt bordet, kan et veggbilde med gule detaljer gi rommet et gjennomført og stilrent utseende. Det er selvfølgelig også lov å leke seg med ulike farger, noe som kan være vel så fint.

Planter

Foruten å hente inspirasjon til møterom fra vårt flotte utvalg av bilder, kan du også se nærmere på ulike planter. Det finnes mange populære og dekorative grønne planter som kan bidra til at det blåses liv i et ellers kjedelig møterom. 

Kombiner gjerne veggbilder og planter. Mange ønsker å bringe naturen inn på møterommet, for eksempel ved å henge opp veggbilder med motiver fra naturen. Dette kan se lekkert ut sammen med grønne planter, og gir møterommet en behagelig atmosfære.

Godt lys

Dersom du har hengt opp fine veggbilder på møterommet, er det en fordel med god belysning. På den måten kan veggkunsten fremheves og virkelig komme til sin rett. 

Husk også på at de ansatte mest sannsynlig jobber bedre under gunstige lysforhold. Et møterom med dårlig belysning kan gi mange tunge øyelokk og trøtte ansatte. Finn noen lekre lamper som lyser opp rommet!

Andre interiørdetaljer

Et møterom er kanskje først og fremst et møterom, men det skader ikke å gjøre atmosfæren litt hyggelig. Ha for eksempel en lekker skål med frisk frukt på bordet, eller en stilig vannkaraffel eller kaffetermos. 

Noen friske blomster kan også være dekorativt. Husk at små detaljer kan utgjøre en stor forskjell og gi rommet et helt nytt uttrykk. Det er mange løsninger, og det er i utgangspunktet kun fantasien din som setter grenser.

Hvor kan du hente inspirasjon til ditt møterom?

Dersom du utforsker Instagram, Pinterest, LinkedIn og andre plattformer, vil du ofte finne mye spennende inspirasjon til møterom og øvrige arbeidslokaler. Se gjerne på hvordan andre bedrifter har innredet og dekorert møterommene sine, og få noen gode idéer.

Husk at du kan følge oss på Instagram, dersom du ønsker inspirasjon eller tips. Få for eksempel idéer til hvilke bilder som passer fint å kombinere, og hvilke farger som tar seg bra ut sammen. Du kan også bla gjennom bildene på nettsiden vår. 

Utforsk våre bildesamlinger og finn kunst til kontoret

Vi har laget en rekke bildesamlinger, slik at det skal bli enklest mulig for deg å finne bilder som oppfyller kriteriene dine. Under «Finn bilder» kan du blant annet sortere bildene etter farger, temaer, steder, formater eller hvilke fotografer som står bak.

Tenk for eksempel over hvor stort bildet til møterommet kan være, og hvilke farger som vil passe inn. Les gjerne vår guide om hvordan farger på arbeidsplassen kan påvirke ansatte. Blått er for eksempel kjent for å redusere stress og fremme effektivitet.

Hvis du synes det er vanskelig å bestemme seg, kan du alltids sjekke ut de mest populære eller mest solgte bildene de siste 30 dagene. Se hva andre liker, og finn inspirasjon til ditt møterom. 

Om du er tilhenger av «Eventyrlig oppussing» kan du også se vår samling av Halvor Bakkes bildefavoritter. Det som er sikkert, er at vi har fotokunst for enhver smak – enten du liker landskap, detaljerte naturfoto eller arkitektur.

Lag et møterom som er til inspirasjon for ansatte

Hos Veggbilder.no finner du et stort utvalg av fotokunst fra norske fotografer. Bildene kan kjøpes i ulike størrelser, og du finner mange flotte motiver å velge mellom. Hvert motiv selges kun i 100 eksemplarer, og du vil derfor finne bilder ikke «alle andre» har.

Du kan dessuten velge mellom materialer som lerret, kunstpapir og alu-plate, slik at bildet får den utførelsen du foretrekker. På et møterom og i andre arbeidsrom vil en alu-plate være et populært valg, men også lerret og innrammet kunstpapir kan skape et lekker uttrykk.

Det å omgi seg med flotte farger og motiver kan vekke glede, kreativitet og kanskje til og med gjøre dine ansatte mer energiske. Bestill eksklusiv fotokunst til møterommet, og la de ansatte få glede av et rom som er til inspirasjon for dem!

Spørsmål? 

Se egen informasjon om veggbilder til bedrift og offentlig, og ta gjerne kontakt med oss.

Kom i gang og utforsk bildene

Se på bildekategorier for å finne bilder innen det temaet dere ønsker, se på bilder i spesifikke bildeformater eller farger.

Bilder du har sett på

Du har ikke sett noen bilder ennå.

Bildekategorier

Veggbilder.no