Historien bak bildene – Nasjonalparker i USA

Jeg var så heldig å bo i California i høst, og i forbindelse med Thanksgiving bestemte vi oss for å ta en skikkelig rundtur i nasjonalparkene i Utah og Arizona. Vi fløy til Las Vegas, leide campingbil, og kjørte tilsammen 2500 miles på 6 dager, der vi var innom flere av de ikoniske parkene: Zion, Arches/Moab, Monument Valley, Antelope Canyon med Horseshoe Bend, og Grand Canyon.

Første stopp var Zion. Vi fikk høstens første snø, noe som ga unike blikk på de flotte fjellene oppover dalen. Det utvalgte bildet her er “The Three Patriarchs”.
Etter 700 km kjøring dagen etter kom vi til Moab, blant mange ting å se valgte vi oss ut parken “Arches” nord for Moab som ganske riktig inneholder en rekke naturlige stein-arker, bildet her er fra “Devils Garden”.
Videre ned til Monument Valley, et ikonisk område der flere westernfilmer er spilt inn. Jeg var ute før soloppgang og fikk med meg den fantastiske himmelen over de flott steinformasjonene.
På veien sørover rakk vi en rask stopp på det berømte Forrest Gump Point før det ble mørkt.
Antelope Canyon er helt unik. Sandstein gravet ut av vann, omvisninger i regi av Navajo-indianerne. Jeg var først med på nattfotografering, dagen etter på 4 canyons inkludert Antelope og Rattlesnake. Dette var de siste foto-turene som blir arrangert der, fra 2020 er det slutt, for å verne området mot slitasje. Et lignende bilde som nattbildet med stjernehimmel her ble nettopp kåret til ett av verdens 100 flotteste naturfotografier.
Like sør for Antelope ligger “Horseshoe Bend” der Colorado river gjør en mer enn 180 graders sving, like før den fortsetter ned i Grand Canyon.
Det siste bildet er nettopp derfra, tatt fra South Rim i Grand Canyon.

 

Bilder du har sett på

Du har ikke sett noen bilder ennå.

Bildekategorier

Veggbilder.no