Haukelifjell – Historien bak bildene

Den varme sommeren 2018 dro vi opp til fjellet på Haukeli for å avkjøle oss og trekke litt frisk fjelluft. Det var tidenes varmeste og tørreste sommer siden 1947, og temperaturen var heller ikke så mye lavere til fjells viste det seg. En liten road trip i bil med aircondition var ikke å forakte. På vei mot Røldal er det noen hårnålsvinger jeg hadde sett for meg kunne se fine ut ovenfra, så jeg svingte inn til siden i forkant av veien og tok disse bildene med drone.

Hårnålsvingene slynger seg nedover og rundt fjellet i naturskjønne omgivelser. Det var ikke mye vann i elva som går langs veien akkurat denne sommeren.

  

Det ble brått mørkere og på vei tilbake til hytta kom jeg til å tenke på en vei som går over fjellvannet like ved Haukeliseter, som jeg aldri hadde sett fra høyden før. På veien dit hadde sola nettopp gått bak horisonten, og de fine fargene på himmelen skinte i vannet. Det var ikke så lenge til skumringstiden og mørket ville sette inn for fullt. Jeg manøvrerte dronen slik at jeg fikk komposisjonen jeg ønsket, og ventet noen minutter på at en bil skulle komme inn i bildet for å kunne formidle skala. På den måten får man en følelse av hvor stort landskapet faktisk er.

Det hører også med til historien at jeg på grunn av de svake signalene i området mistet både GPS-forbindelse og bildeoverføring fra dronen noen ganger, og lettere stresset måtte styre den manuelt tilbake til stedet jeg stod – den kom frem i god behold, og resultatet ser du under.

Kjøp bildene her

Bilder du har sett på

Du har ikke sett noen bilder ennå.

Bildekategorier

Veggbilder.no