Henning Mella

Fotograf

Min interesse for fotografi vokste fram allerede da jeg var fjorten år. Da fant jeg pappa sitt gamle speilreflekskamera som han hadde kjøpt på Taiwan på 70-tallet. Etter å ha kjøpt mine første 135mm filmer så var fotointeressen oppstått og den har fulgt meg siden. Jeg har fra og med da alltid hatt et kamera med meg. Enten analogt, digitalt, eller instant. Dette har gjort at jeg har reist med kameraet i sekken, på alt fra storbyferie USA til jobb med Forsvaret i Afghanistan, eller lang fjelltur i Nepal.

Siden jeg er en mann av mange interesser, som spesielt omhandler lange turer i skog å mark, klatring og annen fysisk aktivitet, har jeg en tendens til å ta bilder mens jeg bedriver aktivitet jeg trives med. Når jeg tar bilder forsøker jeg å gjenspeile den følelsen øyeblikket gir meg, og gjennom det kanskje gi inspirasjon, eller innsikt i en situasjon til andre. Spesielt hvis det er plasser som mange andre ikke oppsøker, eller tar turen til så ofte. Her på veggbilder har jeg derfor publisert bilder som jeg tror kan egne seg på veggen hos andre, som gir en fortelling eller følelse i seg selv. Dette medfører at mine bilder har et stort spenn i uttrykk og utforming. Jeg håper at nettopp du finner noe som appellerer til deg og kan gi deg noe i øyeblikket.

Hvis det er et ønske om å ha mer historie bak hvert enkelt bilde så er dette fullt mulig, da jeg som regel nesten alltid husker hvor og hvorfor jeg nettopp tok det enkelte bilde.

Mine favorittbilder

Mine nyeste bilder