Farger i interiørdesign

Farger i interiørdesign kan ha en stor påvirkning på hvordan et rom føles og ser ut. Riktig bruk av farger kan skape en følelse av ro, energi eller varme, mens feil bruk av farger kan gjøre et rom føles kaldt og ubehagelig. I dette artikkelen vil vi se nærmere på hvordan farger kan brukes i interiørdesign, og hvordan de kan påvirke stemningen i et rom.

En av de mest grunnleggende tingene å vite om farger er at de kan deles inn i varme og kalde farger. Varme farger som rødt, oransje og gult er ofte knyttet til energi og liv, mens kalde farger som blått, grønt og lilla kan skape en følelse av ro og konsentrasjon.

I et soverom kan det være lurt å bruke kjøligere farger for å skape en rolig atmosfære som kan hjelpe deg til å sovne lettere. I et kontor eller et studierom kan det være lurt å bruke mer energifylt farger for å holde deg våken og fokusert.

Når det gjelder bruk av farger i et rom, kan det være lurt å starte med en basefarge og deretter bruke accentfarger for å legge til interesse og dybde. For eksempel, hvis du har et rom som har hvite vegger som basefarge, kan du legge til røde eller oransje accentfarger i form av puter eller et maleri for å gi rommet mer energi.

Det er også viktig å tenke på hvor mye lyset som kommer inn i rommet. Hvis et rom har lite naturlig lys, kan det være lurt å velge lysere farger for å øke følelsen av lys og romslighet. Hvis et rom har mye naturlig lys, kan det være lurt å velge mørkere farger for å skape en følelse av intimitet og koselighet.

En annen viktig ting å vurdere når du velger farger til interiøret er hvordan de vil se ut sammen med møblene og tekstilene i rommet. Det er viktig å velge farger som harmonerer godt med eksisterende møbler og tekstiler for å skape en sammenhengende estetisk.

Det er også viktig å huske på at farger kan endres av belysningen i rommet. En farge som ser kald ut under kunstig belysning kan se varm ut i dags

Spørsmål? 

Ta gjerne kontakt med oss.

Kom i gang og utforsk bildene

Se på bildekategorier for å finne bilder innen det temaet dere ønsker, se på bilder i spesifikke bildeformater eller farger.

Våte bregner

Bilder du har sett på

Du har ikke sett noen bilder ennå.

Bildekategorier

Veggbilder.no