Dropp mot mørket – Historien bak bildet

Sammen med Erling Grøstad hadde jeg tatt turen til Patchell-hytta på Sunnmøre april 2013. Det hadde kommet endel snø, og værvarselet meldte flere dager med sol. Den første dagen gikk vi mot en topp nordvest for hytta. Påvei oppover så jeg dette droppet – og så at det hadde potensial for å bli et kult bilde.

Det var noe lettskyet, som gjorde at flere områder var mørklagte. Jeg så meg rundt og oppdaget en sky som var påvei innover som ville mørklegge bakgrunnen av bildet, men ikke selve droppet.
Vi måtte være raske, så jeg overtalte Erling og han gjorde seg klar.

Jeg tok et prøvebilde for å sjekke fokus, mens vi ventet på at skyene skulle flytte på seg. Plutselig var lyset riktig – og Erling kjørte utfor på min kommando. Bildet ble som planlagt og jeg var veldig fornøyd. Som man ser på filmen tok det bare 15 sekunder fra Erling hadde kjørt, til bakgrunnen ble opplyst, og bildet hadde blitt ødelagt.

Dropp mot mørket – BTS – veggbilder.no from Bård Basberg on Vimeo.

For flere bilder samt en tullet film fra turen – sjekk her: http://www.fjelltelegrafen.no/archives/2229
Hadde Erling kjørt her i dette lyset, hadde ikke bildet blitt noe kult.
Det ferdige bildet

Kjøp bildet

Bilder du har sett på

Du har ikke sett noen bilder ennå.

Bildekategorier

Veggbilder.no