Kategorier
Unike veggbilder med norsk fotokunst
Neste
Rombilde visning
   Solnedgang i baobab-avenyen, fotokunst veggbilde / plakat av Kåre Johansen
   Solnedgang i baobab-avenyen, fotokunst veggbilde / plakat av Kåre Johansen
   Solnedgang i baobab-avenyen, fotokunst veggbilde / plakat av Kåre Johansen

   Fotografens betraktninger

   Madagaskar har en natur og et dyreliv som ikke likner noe annet, takket være at landet har vært isolert i så lang tid.
   Mange steder på det afrikanske kontinentet står nå et av verdens mest fascinerende trær i blomst: baobaben. For noen symboliserer baobab-treet magi, poesi og livet selv. For andre virker den enslige kjempen med sin knortete stamme og forvridde grener makaber, plaget og grotesk.
   Men hvis kjært barn har mange navn, må baobaben være det kjæreste av dem alle. Hør bare: ”Apebrød-treet” (apene spiser det myke, tørre fruktkjøttet); ”de reisendes tre” (treet er høyt, står alene og utgjør ofte et landemerke); ”flasketreet” (etter formen på fruktene), ”det døde rotte-treet” (etter utseende på de hårede fruktene som henger fra en lang stilk); ”opp-ned-treet” (i den bladløse perioden ser de tynne greinene ut som røtter); ”vegetativ-elefant-tre” (stor, grå og urørlig), ”1000-års treet” (på grunn av sin høye levealder), ”Gudenes hjem” (sies å inneha magiske krefter) og ”Moder Sahel” (fordi det holder liv i folk og dyr).Giganter med vid utbredelse Baobab-treet kan bli 25-30 meter høyt og 7-11 meter i diameter. Treet hører til slekten Adansonia. Den er oppkalt etter den franske botanikeren Michel Adanson. Baobaben er utbredt i hele Afrika, på Madagaskar, og i India og Australia. Trærne anses som så viktig for mange afrikanske land at det er Madagaskars nasjonaltre og nasjonalsymbol, og Senegals nasjonalemblem. Det finnes totalt åtte arter baobab, hvorav seks ikke vokser andre steder enn på Madagaskar. Av disse seks stedegne artene har halvparten status som truet.Med hodet i jorden og beina i været Baobabene er viktige arter i mange tropiske og tørre løvskoger. Akkurat som løvtrærne hos oss slipper de bladene; dette for å spare vann og unngå uttørking i tørketiden. Når bladene faller, kommer baobabens karakteristiske utseende best frem, og det virker nesten ulogisk ikke å kalle det ”opp-ned-treet”.
   Baobab avernyen er en av "must see" stedene på Madagaskar.
    

   Solnedgang i baobab-avenyen

   Foto print veggbilde og plakat

   Bildeformat
   Opplag
   totalt 100 (Begrenset opplag)
   Farger
   BildeID
   KJ1162
   BildeStr
   lowres
   Mer info

   Velg materiale og størrelse

   • Alu-plate
   • Lerret satin
   • Kunstpapir

   På lager

   • Matt alu-plate med skjult oppheng. Anbefales for farge og sort-hvitt bilder, i alle hjem, moderne hytter, kontorer, resepsjoner, restauranter ol. Lekkert stilrent utseende med direktetrykk på matt hvit 3mm Dibond, som ikke gir refleksjoner. Skjult alu-profilramme med justerbare opphengsfester bakpå for enkelt oppheng. Kan også fås med sikkert oppheng.

    • 9990 kr Alu-plate
    • 7490 kr Alu-plate
    • 5990 kr Alu-plate
    • 5490 kr Alu-plate
    • 4490 kr Alu-plate

    Satin-matte lerret på blindramme. Lerret kan anbefales for farge og sort-hvitt bilder, i alle hjem og hytter. Prisgunstig og elegant med fin halvmatt overflatetekstur og uten synlig ramme. Leveres ferdig montert på 4,5cm dyp limtre blindramme. Klar for opphenging på skruer/spikere.

    • 5490 kr Lerret
    • 3990 kr Lerret
    • 3490 kr Lerret
    • 2990 kr Lerret

    Matt kunstpapir til innramming. Anbefales for farge og sort-hvitt bilder, i alle hjem, hytter og restauranter ol. Trykkes på galleriverdig helmatt kunstpapir i 100% bomull på hele 330gr/m2, med dype farger og fine nyanser.

    • 3790 kr Kunstpapir plakat
    • 2790 kr Kunstpapir plakat
    • 2290 kr Kunstpapir plakat
    • 1790 kr Kunstpapir plakat
    • 1490 kr Kunstpapir plakat
   Små opplag - Trykket i Norge - 5-9 arb.d. prod. - Gratis frakt
   Betal med Visa, MasterCard, Vipps, firmafaktura

   Hvordan kan vi hjelpe deg?

   Vi hører gjerne fra deg om det er noe som helst du lurer på.

   Vil du ha pris på dette bildet i noe annet enn standardstørrelsene? Husk å skrive hvilket bildeprodukt du kan tenke deg.

   Bildestørrelser

   Alle bilder har et bildeformat med faste størrelser i riktige proporsjoner, så du ikke trenger å tenke på det beste utnsittet, det er fotografens jobb. Men DU velger størrelse, ut i fra hva som passer på din vegg.

   Formatet for dette bildet er Breddeformat

   Bildematerialer oversikt

   Valg av materiale å trykke på er viktig og vil påvirke bildets uttrykk. Det vil alltid være slik at noen bilder egner seg litt bedre på noen bildeprodukter, men når er sagt så er vår erfaring er at det er mye viktigere at materialet stemmer med stilen man har ellers i rommet/lokalet. Se også våre tips rundt valg, plassering og oppheng av bilder.

   Alu-plate

   Alu-plate nærbilde
   • Anbefalt for
    Hjem, hytter, kontorer, offentlige lokaler, ute
   • Materiale
    3mm matt hvit Dibond aluminiumsplate
   • Overflate
    Matt og hard. Tåler mer enn lerret
   • Rengjøring
    Rengjøres forsiktig med våt mikrofiberklut
   • Oppheng
    Skjult oppheng, alu-profil ramme bak

   Mer informasjon og bilder

   Lerret satin-matt

   Lerret satin-matt nærbilde
   • Anbefalt for
    Hjem og hytter
   • Best for
    Farge og sort-hvitt bilder
   • Materiale
    Epson matt lerretsduk på 4,5 limtre blindramme
   • Overflate
    Halvmatt overflate med struktur. Tåler lite fysisk slitasje
   • Rengjøring
    Tørkes skånsomt med tørr klut
   • Oppheng
    Ferdig montert på 4,5 blindramme med beslag til oppheng

   Mer informasjon og bilder

   Kunstpapir

   Kunstpapir nærbilde
   • Anbefalt for
    Hjem og hytter
   • Best for
    Farge og sort-hvitt bilder
   • Materiale
    Epson Hot Press natural paper 330gr
   • Overflate
    Veldig matt overflate med struktur. Tåler lite fysisk slitasje
   • Rengjøring
    Tørkes skånsomt med tørr klut
   • Oppheng
    Bør rammes inn i glass

   Mer informasjon og bilder

   Veggbilder inspirasjon

   Her er noen bilder til å inspirere deg, for å se hvor flott det kan bli. Bildene våre henger ikke bare i tusenvis av norske hjem, de dekorer også venteværelser, hoteller, kontorer og mange andre steder hvor noen har sett verdien i å investere i et veggbilde.

   Lurer du på hva kundene våre synes om oss, kan du lese det her, Og se alle inspo-bilder fra kunder og samarbeidspartnere.

   Levering og leveringstid

   Fraktpris

   Alle bilder i nettbutikken har gratis frakt til hele Norge. 

   Ved levering på døren (bilder som er for store for Post i butikk) til adresse utenfor allfarvei (feks enkelte hytte-adresser) kan ekstra kostnad tilkomme, men vi tar da kontakt først. 

   Vi leverer til Longyearbyen/Svalbard men KUN alu-plate bilder, og det tilkommer et ekstra fraktgebyr per bilde på 800,- (total pris ser du på siste side i kassen). Ytterligere kostnader kan tilkomme på de største bildene. Ta gjerne kontakt på forhånd.

   Vi leverer til Sverige og Danmark men KUN alu-plate bilder, og det tilkommer et ekstra fraktgebyr per bilde på 900,- (total pris ser du på siste side i kassen). Ytterligere kostnader kan tilkomme på de største bildene. Ta gjerne kontakt på forhånd.

   Produksjonstid 5-9 dager.

   Normal produksjonstid er 5–9 arbeidsdager. Leveringstid etter produksjon er normalt 1–3 arbeidsdager, men avhenger helt av Posten/Bring og hvor du er i landet.

   Leveringstid kan påvirkes av hvor du bor og helligdager/fellesferie.

   Tiden varierer såpass mye fordi alle bilder trykkes på bestilling, og det kommer da an på hvor mange bestillinger som ligger foran i køen. Si ifra om du har dårlig tid, så kan det godt hende at vi kan få bildet dit ut raskere.

   Trykking, skader, angrerett og reklamasjon

   Hva gjør du hvis bildet har skader eller kvalitetsfeil.

   Hvordan vi sender bildet ditt

   Alu-plate bilder med lengste side 200cm og mer er for store for post i butikk, og må leveres på døren med Bring, som ringer i forkant. Ved levering på døren (bilder som er for store for Post i butikk) til adresse utenfor allfarvei (feks enkelte hytte-adresser) kan ekstra kostnad tilkomme, men vi tar da kontakt først. 

   Bilder til privatadresse i Norge

   Sendes med Postens Servicepakke (sporing for Posten), til ditt nærmeste postkontor/post i butikk.

   Store bilder på alu-plate i Oslo området og Follo kan også leveres gratis med budbil direkte fra trykkeriet, som er raskest og tryggest. Sjåføren tar kontakt via SMS ca en time før levering for å avtale, og bildet kan settes igjen for huseiers risiko.

   Levering på døren hjemme?

   Posten har en enkel tjeneste hvor du kan bestille utkjøring på kveldstid for en rimelig pris. Avhengig av bildestørrelse, rundt 90kr. Dette kan være kjekt hvis du har lang vei til postkontoret eller ingen/liten bil. Så fort du har fått sporingsnummeret og bildet er på vei kan du spore bildet på Posten.no og bestille utkjøring der. Mer info om tjenesten hos Posten.

   Bilder til firmaadresse i Norge

   Leveres på dagtid med Bring Bedriftspakke dør til dør, andre fraktselskaper eller budbil.

   Kåre Johansen portrettbilde

   Kåre Johansen

   Kåre tok opp en tidligere hobby for noen år siden da kvaliteten på digitalt utstyr begynte å bli akseptabel. Fra å være en glad amatør som fotograferer for å samle minner, er jakten på det gode bilde nå drivkraften bak fotograferingen. Nå går turen både til de nære områder som Oslomarka, kysten rundt Oslofjorden og til mer fjerntliggende strøk som Afrika, Svalbard eller USA.

   Les mer om Kåre Johansen Alle bilder fra Kåre Johansen