Silver Back – Historien bak bildet

I februar 2013 dro jeg på fototur til Rwanda for å fotografere gorillaer som holder til i Volcanoes National Park på grensa mellom Uganda, Democratic Republic of Kongo og Rowanda. Disse tre landene har klart å lage en stor park slik at man skal klare å forhindre tjuvjakt på gorillaene.

Det var her, i den Kongonesiske delen av parken, at den amerikanske zoologen Dian Frossey utførte sitt forskningsarbeid. Foruten forskning var hun en ledende person i kampen mot tjuvjegere som endte med at hun ble drept i 1985. Hun ble gravlagt på forskningssenteret.

Etter fem dager på egen hånd i Akagera National Park, møtte jeg en gruppe på ti andre fotografer. Vi brukte en dag på det lokale markedet, som hadde svært mange motiver før vi kjørte nordover for å ha tre dager med trekking etter gorillaene.

Det var forskjellige familie grupper som holdt til i ulik gangavstand fra «bilvei». Noen grupper kunne man nå etter bare en times gange i regnskogen mens andre måtte man bruke flere timer får å nå frem til. Flokkene blir fulgt hele tiden av voktere slik at man vet nøyaktig hvor de befinner seg i terrenget. Det er egene voktere som guidet oss fotografer, med en leder som kunne litt engelsk. Det var også mulighet for en rimelig penge og leie en bærer til å ta fotosekken frem til der utstyret skulle brukes.

Hver dag fikk vi en time med gorillaene og den timen gikk fort. Man glemmer tid når man sitter nesten midt inne i flokken.Vil du ha en Silver Back gorilla på veggen hjemme? Klikk her for å se blinkskuddet fra fotograferingen, som du kan kjøpe i opp til 200x100cm størrelse, på stoffduk, aluminium eller som lerretsbilde
Unger leker rundt, noen sitter bare å spiser og han far, silver backen, driver med sitt. Da var det greit hvis man har en guide som ikke så så nøye på klokka. Det hjalp med litt ekstra tips.
Etter fototur ble det enten oppvisning av unge lokale dansere eller en utflukt til en innsjø i nærheten av hotellet vi bodde på.

Etter tre dager med gorillaene gikk turen videre til Nyungwe Forest National Park hvor vi skulle fotografere forskjellige arter aper.

Kjøp bildet

Kommentarer er stengt

Bilder du har sett på

Du har ikke sett noen bilder ennå.

Bildekategorier