Lerretsbilder – Montere og henge opp

Henge opp og justere lerretsbilder

Lerretsbildene våre har IKKE behov for montering – Alle våre lerretsbilder er proft montert av fagfolk på trykkeriet, på skikkelig solide 4,5cm trerammer. Dette øker risiko for transportskader, men da lager vi selvfølgelig et nytt bilde for deg, uten retur.

Små opphengsbeslag følger med, 2 stk for alle lerretsbilder bredere enn 1meter. Skru de fast i øverste del av bilderammen, og heng bildet opp på to skruer festet i veggen. Lerretsbilder kan bli litt mindre stramme under transport, så en rask justering etter utpakking er ofte lurt. Les om opphenging og oppstramming av lerretsbilder her.

Opphengskroker

Vedlikehold

En guide for oppstramming av veggbilder på lerret

Lerretsbilder kan strammes opp enkelt. Etter montering og transport vil bildet ofte ikke sitte så stramt på rammen som det skal, men pass på å ikke overdrive for da kan du skade lerretsduken. Det skal ikke være noen bølger eller slapphet i duken, men det skal ofte veldig lite justering til for å få det perfekt igjen. Det eneste du trenger er 5 min og en liten gummihammer eller liten vanlig hammer. Vær forsiktig med en stor normalstørrelse hammer så du ikke får for mye kraft. Du skal dunke forsiktig, ikke slå.

I hvert hjørne sitter det to små trekiler, disse sørger for at duken er stram. Man dunker forsiktig på trekilene i hvert hjørne. Litt om gangen og gjør det jevnt rundt på alle fire hjørner, med mindre bildet kun er slapt den ene veien. Når du dunker på de så utvider du rammen litt ved at kilene presser rammedelene fra hverandre (det er dog ikke synlig pga lerretsduken). Pass på å gjøre det forsiktig og ikke overdrive med det resultatet at lerretsduken kan revne.

oppstramming lerretsbilde
Man dunker forsiktig på trekilene i hvert hjørne

Bilder du har sett på

Du har ikke sett noen bilder ennå.

Bildekategorier