Fotodukbilder – Montere og henge opp

En guide for montering av ramme og duk

Fotoduken har en presist påsydd gummikant som du dytter inn i aluminiumsrammen etter at den er skrudd sammen. Rammen består av spesialprofiler som du enkelt fester sammen i hjørnene på få minutter. Når gummilisten til fotoduken er presset på plass rundt rammen sitter den pent og stramt oppspent.

Aluminiumsrammen på fotoduk bilder kan ha noe overfladiske riper på baksiden. Overflaten av eloksert aluminium er sårbar for dette. Det skal ikke være merker på forsiden og sidene av rammen, som er synlig når bildet henger på veggen. Baksiden er naturligvis ikke synlig når det henger på veggen. Får du merker på sidene under montering, kan du enkelt fjerne de med den harde siden av en vaskeskrubb svamp, av typen man bruker på kjøkkenet til å skrubbe gryter. Du kan også bruk smergelpapir som er en type veldig finkornet pussepapir, men ikke bruk vanlig grovt sandpapir.

Rengjøring

Bruk en mikrofiberklut og evt litt utvannet Zalo hvis du trenger å rengjøre bilderammen. Fotoduken kan vaskes i vaskemaskin på 30° eller 40° på et forsiktig program, feks et ullprogram. Eller

Pakke ut

Vær svært forsiktig med skarpe gjenstander som saks og kniv når du pakker ut stoffduken, slik at du ikke lager et kutt i duken ved et uhell.

Forberedelser

Finn deg et underlag som ikke tar skade av aluminiumsrammen som kan være skarp i endene og hard mot underlaget. Et teppegulv eller et løst teppe som er større enn det ferdig bildet er lurt å ha under når du monterer sammen.

Av verktøy trenger du kun en umbraconøkkel + det du trenger for å henge opp bildet på skruer avhengig av veggtypen.

Montere rammen

Rammen kommer i 4 deler, og evt en ekstra avstivning om det er nødvendig på enkelte størrelser. De fire delene legges ut på gulvet.

Feste duken

Duken har en nøyaktig påsydd silikonlist som dyttes på plass i slissen på rammen med fingrene eller en glatt plast/tre gjenstand (ikke bruk gjenstander med skarpe kanter).

På større rammer kan det være lurt å begynne på den ene langsiden. Legg duken oppå rammen slik at den ligger midt på. Så dytter du nedi gummilisten på midten først, før du jobber deg ut mot kortsidene. Så tar du kortsidene og til slutt den andre langsiden. Bruk en glatt plastgjenstand for å lettere dytte hjørnene pent på plass, de kan være litt hardere å dytte nedi.

Det er viktig å prøve å ikke strekke fotoduken (og gummulisten) for mye, da kan fort rette linjer i bildet bli skjeve, og du har plutselig duk til overs når du kommer til hjørnet. Hvis det skjer kan du bare ta den av og begynne på nytt, den er ikke strukket permanent.

 

Henge fotodukbildet på veggen

Den enkleste metoden for å henge fotodukbilder på veggen er to skruer, på nøyaktig samme høyde så bildet henger vannrett, som aluminiumsrammen henger oppå.

Bilder du har sett på

Du har ikke sett noen bilder ennå.

Bildekategorier