Akryl nærbilde

Akrylbilder

Høyglans, klarhet og dybdefølelse på Plexiglas XT

Alle bilder kan bestilles på akryl på forespørsel. Prisen er 10% mer enn for alu-plate. Bilder på akryl får høyglans og dybde. Husk at det også betyr gjenskinn og refleksjoner når bildet plasseres og lyssettes. Best til fargebilder. Vi produserer med direktetrykk på baksiden av 4mm eller 8mm Plexiglas XT. Lyset skinner inn gjennom akrylglasset fra både fronten og sidene, og fremhever fargene og detaljene i bildet som virkelig kommer til live. Gjennomgående bolter for opphenging.
  • Anbefalt for: Kontorer, ganger, offentlige steder, stue.
  • Best for: Bilder med kraftige farger.
  • Materiale: 4 eller 8mm Plexiglas XT.
  • Overflate: Høyglans blank og hard (får lett mye refleksjoner), tåler mye slitasje.
  • Rengjøring: Kan vaskes med såpe og myk bomullsklut.
  • Oppheng: Festes trygt med bolter (4 eller 6).

4mm vs 8mm akryl

Akryl kan leveres i alle størrelser opp til 2x3m, på 4mm eller 8mm. 8mm er 10% dyrere enn alu-plate, mens 4mm koster det samme som alu-plate. Spesielt i større formater (140cm og over) anbefaler vi 8mm, men også for mindre formater fordi det gir et veldig eksklusivt og solid uttrykk.

Hvor passer plexiglass/akrylbilder?

Akryl er perfekt for kontorer, oppganger og andre offentlige arealer hvor man har mye slitasje. Siden de festes med 4 eller flere skruer (avhengig av størrelse) i veggen og trykket er på baksiden av akrylglasset, tåler disse bildene langt mer enn lerret, alu-plater eller innrammede fotoplakater. Overflaten (ikke baksiden hvor bildet er trykket som er sårbar) tåler mye og kan fint vaskes med en ren klut og såpe. Hvis man skulle klare å lage en ripe, som skal en del til, finnes det spesialmidler til å fjerne de.

Uten synlig ramme er fokuset kun på bildet og det blir enklere å få bildet til å passe inn med resten av interiøret.

Bilder som passer på akryl

Akryl kan være spesielt flott på fargerike motiver, så lenge belysningen er god og jevn.

Akryl gir bildene ekstra glans, kontrast og dybde, men nettopp derfor kan de i gi mye refleksjoner fra omgivelsene, det egner seg derfor ikke like godt i rom med veldig mange elementer og kraftige lyskilder. Hjemme i stua anbefaler vi generelt lerret, alu-plate eller fotoplakat til innramming. Det blir også spesielt mye synlige refleksjoner på mørke bilder.

Opphenging, vedlikehold og info

Rengjøring akrylbilder

Det finnes akryl polish produkter på markedet som kan brukes hvis man skulle klare å lage en ripe i bildet.

Akryl rengjøres best med vann, evt litt Zalo og en ren, myk klut (ikke mikrofiberklut – de kan lage små riper i overflaten). Tørk av glasset med myk tøyfille eller et pusseskinn.

OBS. Bruk ALDRI sprit, rensebensin eller harde børster.

Nytt bilde og gjenbruk av veggfester

Alle bilder og opptrykk er unike. Det kan være små eller større variasjoner på bilder som trykkes på forskjellige tidspunkt. Det er ikke mulig, med mindre det er spesifikt avtalt med oss og vi har fått eksakte mål (på kundens ansvar), å bytte ut et bilde med et annet på veggen, der det brukes gjennomgående bolter, da plasseringen av disse i utgangspunktet er unike per print.

Akryl vs Plexi

Vi bruker Plexiglas XT klar for alle bilder. Akrylbilder og plexiglassbilder er det samme, men «plexiglas» er én produsent sitt merkenavn.

Henge opp akrylbilder

Store akrylbilder (over 1m bredde) er tunge og krever litt mer for å montere, man MÅ være 2 personer. Ta kontakt for å be om avtale med profesjonell montør. Timepris er 1100,- ink mva og faktureres deg i etterkant når vi vet hvor lang tid det tok, så vi ikke må beregne overslag med margin. Vi har avtaler med montører over det meste av Norge.

1. Pakke ut

Bildene er pakket inn i papp og bobleplast. Ikke bruk kniv. Riv opp tape eller bruk saks veldig forsiktig så du ikke skader lerretet. Boltene til å henge opp ligger oppi pakken.

2. Før opphenging

Vær veldig forsiktig ved oppheng. Baksiden av akrylbildet tåler ikke så mye siden trykket er direkte på akrylplatens bakside. Spesielt når man skal henge opp og finne ut hvor man skal plassere skruehullene er det lett å dra platen over veggen og lage riper i trykken som da synes fra forsiden.

3. Henge akrylbildet på veggen

Når du skal henge opp: fest boltene gjennom platen først så baksiden ikke får direkte kontakt med veggen når du skal måle hvor hullene skal være.

Inspirasjon bilder på akryl

[unitegallery kundebilder catid=9]

Bilder du har sett på

Du har ikke sett noen bilder ennå.

Bildekategorier

Veggbilder.no